Zaterdag 4F: Quintus grijpt punt tegen sv Houtwijk, nipte zege voor MSV’71

Quintus bracht de spanning weer wat meer terug in de top van de vierde klasse F. De ploeg uit Kwintsheul hield sv Houtwijk op een 3-3 gelijkspel. Achtervolger MSV’71 won met klein verschil van GSC ESDO. GDA veegde de vloer aan met PGS/VOGEL.

Quintus leverde een goede prestatie tegen sv Houtwijk door met een gelijkspel thuis te komen. In een geweldige wedstrijd werd reclame gemaakt voor het voetbal in de vierde klasse. Na een 1-1 ruststand eindigde het duel in een 3-3 stand. Sinan Ocal schoot sv Houtwijk naar een 1-0 voorsprong. Bram Damen trok de stand voor de rust weer gelijk. In de tweede helft scoorde Sean van der Stap al vlot de 1-2. sv Houtwijk nam de controle weer over en nam door doelpunten van Dennis Heemskerk en Danny Fens opnieuw de leiding. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Angelo Zwirs de eindstand op 3-3.

Tegenstand

MSV’71 ondervond de nodige tegenstand van GSC ESDO. De club uit Maassluis kon voor de rust geen afstand nemen van de Haagse thuisploeg. Pas in de tweede helft kon Jeremy van Loenen de enige treffer van het duel produceren: 0-1.

Wanica Star hield de schade tegen Maasdijk nog redelijk beperkt. In Den Haag kwam een 0-3 eindstand op het scorebord. Voor Maasdijk had Kevin van den Berg met twee treffers een groot aandeel in de overwinning. Ook Jack Gardien scoorde voor de Westlanders.

Eclatant

GDA domineerde de wedstrijd tegen PGS/VOGEL. Het ongelijke duel eindigde in een eclatante 7-0 overwinning voor de mannen van trainer Ronald Paats. Pas halverwege de eerste helft viel de 1-0. Mark Okhuizen (foto) werd genoteerd als doelpuntenmaker. Vlak voor rust kreeg GDA twee strafschoppen. Arnout Ooievaar was in beide instanties trefzeker: 3-0. Ook in de tweede helft duurde het lang voordat er doelpunten vielen. In de 71e minuut kopte Sander van der Ende een vrije trap van Jeroen Mantel binnen. Na de 4-0 ging het hard met de doelpunten. Nick Selier scoorde een minuut later de 5-0 en daarna konden ook Jeroen Mantel en Gokmen Coban het net vinden: 7-0.

Grimmiger

BMT en sv Erasmus gingen beide duidelijk voor de winst. Na wat kleine kansen kon BMT uit het niets de 1-0 aantekenen. Een mooie aanval vanaf links werd goed afgewerkt door Baris Balkaya. De eerste helft kende verder weinig hoogtepunten. Na de doelwisseling scoorde BMT binnen vijf minuten de 2-0. Een vrije trap van Bayram Akyon van dertig meter afstand verdween in de bovenhoek. Even later was het alweer 2-1 door een doelpunt van Christopher Melfor. BMT zocht weer de aanval op en dat leverde de 3-1 van Ilhan Senturk op. Het werd wat grimmiger op het veld en sv Erasmus vocht zich terug in de wedstrijd. Na de 3-2 van Danny Stakenburg mocht dezelfde speler ook nog aanleggen voor een strafschop. Stakenburg faalde niet en bracht de stand op 3-3. sv Erasmus-speler Roland Groeneweg kreeg in het duel een rode kaart.

JO18

HMSH moest opnieuw met haar JO18 aantreden tegen VCS. Na een half uur spelen kwam VCS op een 0-1 voorsprong door een treffer van Ne-Shawn Morris. De bezoekers hadden inmiddels al een flink aantal kansen om zeep geholpen. In de tweede helft viel al snel de 0-2 nadat Rico Kogeldans na een combinatie door het midden de keeper omspeelde. Rashidi Gilkis kopte de 3-0 binnen na een voorzet van Ne-Shawn Morris. Uit een lange bal maakte HMSH de 3-1 door Moazen Moesawerie. Uit een penalty scoorde Rico Kogeldans de 1-4 gevolgd door een treffer van Jonas Lawson: 5-1. HMSH-doelman Yousri Allouya pakte nog een strafschop. De derde dit jaar die hij tegenhield.

Het duel tussen Toofan en ODB eindige zoals het begonnen was. Met het doelpuntloze gelijke spel schoot laagvlieger Toofan niet veel op. ODB klom een plaatsje ten koste van PGS/VOGEL.