Vrouwen: Verassende nederlaag ADO Den Haag, SEP in balans bij Hoogland

In een doelpuntrijk duel verloor het Beloftenteam van ADO Den Haag de punten in de slotfase van het duel met vv Alkmaar. In 1C greep SEP een punt in de wedstrijd tegen Hoogland. RKAVV won in 2B met duidelijke cijfers van Ariston’80.

Beloftencompetitie

De beloften van ADO Den Haag verloren diep in blessuretijd van vv Alkmaar. De Haage vrouwen hadden bij rust nog een 3-2 voorsprong opgebouwd door treffers van Jill van den Ende, Lauren Glotzbach en Anne van Egmond. Kort na de hervatting tekende Akke van den Born (foto) voor een schijnbare veilige voorsprong. Het liep allemaal anders. Vlak voor de het verstrijken van de reguliere speeltijd viel de 4-4 en in blessuretijd scoorde het bezoekende team nogmaals: 4-5.

1e klasse C

SEP leverde een goede prestatie door in het uitduel bij Hoogland een 1-1 gelijkspel te bewerkstelligen. Fien de Leeuw schoot met scherp voor SEP. De Delftse vrouwen kunnen elk punt goed gebruiken om uit de gevarenzone weg te komen.

2e klasse B

Ariston’80 nam in het uitduel bij RKAVV de leiding dankzij een treffer van Cheyenne de Mees. RKAVV stelde snel al orde op zaken en had zeven minuten later al een 2-1 voorsprong te pakken door treffers van Zoey van der Hulst en Romy van der Helm. Nog voor de rust was het duel al beslist door doelpunten van opnieuw Van der Helm en Nina van der Hoeven: 4-1. In de tweede helft bracht Anissa Kadi de 5-1 op het bord. De studentes hadden het laatste woord. Nina van Tent zorgde voor een 5-2 eindstand.

Hekkensluiter Die Haghe verloor het uitduel bij Sleeuwijk maar nipt met 1-0. sv Den Hoorn was op eigen veld niet opgewassen tegen DSVP. De club uit Pijnacker boekte een 0-2 overwinning.

3e klasse B

RKDEO 2 begon uitstekend aan het duel met de reserves van SEP. Britt van der Plank, Jona Regales en Rowan van Heijningen schoten de Nootdorpse vrouwen naar een 0-3 voorsprong. SEP kwam wat beter in de wedstrijd en kwam door een treffer van Evelien Roelse terug in het duel. Nog voor rust herstelde Carolina Nepomuceno de marge van drie treffers voor RKDEO 2: 1-4. Na rust zorgde Annemijn Kreffers voor een 2-4 stand. De thuisclub miste wat kansen en zag RKDEO 2 op 2-5 komen door Daniëlle Kloots. Evelien Roelse had het laatste woord en schoot de 3-5 eindstand op het bord.

Voor Taurus ving het duel met SO Soest stroef aan. Twee speelsters strandden op Utrecht Centraal vanwege de treinstoring waardoor maar elf speelsters in Soest arriveerden. De thuisclub kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Taurus herpakte zich goed. Uit een fraaie soloactie scoorde Sijmen de Vries de 2-1. Even later viel ook de 2-2 nadat Lisa Boer een afvallende bal het doel in schoot. In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. Sijmen de Vries bepaalde met twee treffers de eindstand op 2-4.

3e klasse E

Koploper Lyra ging hard onderuit in Rotterdam. Tegenstander sv Charlois sloot het duel af met een 3-0 overwinning. Forum Sport kwam op gelijke hoogte met de ploeg uit De Lier na een 1-4 zege op Maasdijk. In de eerste helft kregen de Voorburgse vrouwen veel kansen maar alleen Britt Wentink kon het net vinden: 0-1. Na de thee begon Forum Sport scherp en voortvarend, maar het duurde tot de zeventigste minuut tot er weer werd gescoord. Eline Hoogteijling nam de 0-2 voor haar rekening en tien minuten later ook de 0-3. Maasdijk kwam nog terug tot 1-3, maar Forum Sport bleef de aanval zoeken en kwam door aanvoerster Ginger Wouters nog 1-4.

FC ’s-Gravenzande trad in Katwijk aan tegen FC Rijnvogels 2. Het eerste deel van de wedstrijd was om snel te vergeten. Na de rust kwam het duel los. Beide teams speelden sterk en kregen kansen. De thuisploeg opende de score, maar de Westlandse vrouwen konden via Romy van Velden al snel gelijk maken. Ook daarna waren er kansen over en weer maar het bleef 1-1. Graaf Willem II-VAC pakte belangrijke punten in de strijd tegen degradatie door DSVP 2 met 1-0 te verslaan.