Warming-up Derde Divisie (zo): Westlandia moet punten gaan pakken

Westlandia verloor afgelopen zondag met maar liefst 6-0, dat is de laatste vijftig jaar niet voorgekomen voor de Westlanders. Gelukkig kost zo’n zeperd maar drie punten en kunnen de spelers zich voor eigen publiek direct weer revancheren tegen ADO’20.

Tekst: Willem Lenting

Het wordt wederom een zware pot voor de Westlandianen tegen ADO’20, de nummer zeven uit Heemskerk. Westlandia heeft nog twaalf wedstrijden te gaan om uit de onderste regio weg te komen.

Afstraffing

Westlandia is afgelopen zondag tegen een gigantische afstraffing aangelopen op bezoek bij UNA, uiteindelijk stokte de teller bij zes treffers voor de gastheren. De sportieve zorgen blijven door de nieuwe zeperd onverminderd groot bij de ploeg uit Naaldwijk: afdaling uit de Derde Divisie wordt een steeds reëler scenario. De inkt van het wedstrijdverslag UNA – Westlandia is net opgedroogd of er moet alweer geschreven worden over de voorbeschouwing van de midweekse wedstrijd tegen ADO’20. De mannen uit Heemskerk hebben maar liefst zeventien punten meer gepakt dan de Westlanders.

ADO’20

ADO’20 is opgericht op 15 mei 1920 en was jarenlang de grootste voetbalvereniging van Nederland. De afkorting ADO staat voor Aanhouden Doet Overwinnen. Belangrijke speler bij ADO’20 is Daan Boerlage. Negen jaar speelde hij in de jeugdopleiding van AZ. Drie seizoenen speelde hij aansluitend voor SC Cambuur. Blessureleed doorkruiste een langere profvoetballoopbaan. Trainer bij de ploeg uit Heemskerk is sinds december 2019 Roy van der Mije. Van der Mije is voetballer geweest bij AJAX (jeugd), AZ, Heracles en FC Omniworld.

De Superezels

Vanaf het jaar 2000 speelden Westlandia en ADO’20, vierentwintig onderlinge competitiewedstrijden: acht keer winst voor Westlandia, drie keer een gelijkspel en dertien winstpartijen voor de Superezels. Ook nieuwsgierig naar het doelsaldo? 53-37 in het voordeel van ADO’20. Op 10 oktober was het laatste onderlinge treffen in Heemskerk en won ADO’20 met 3-0. De grootste nederlaag van Westlandia vond plaats in 2011-2012. De Superzels zegevierden toen met 6-1. De grootste overwinning voor de groenwitten viel te noteren in 2008-2009: 0-4. De mannen uit Naaldwijk scoren gemiddeld nog geen doelpunt per wedstrijd.

De wedstrijd op sportpark De Hoge Bomen begint vanavond om 20.00 uur en staat onder leiding van Thomas Hardeman met assistentie van Patrick Otten en Robert Leenstra. Zondagmiddag speelt Westlandia wederom thuis, dan tegen OSS’20. Voor de ploeg van trainer Cesco Agterberg (foto) dus dé kans om in twee thuisduels orde op zaken te stellen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder