Warming-up Hoofdklasse (za): Middelkoop: ,,Achilles’29 niet onderschatten’’

FC ’s-Gravenzande heeft veel spelers in de selectie die niet topfit zijn. Met nog tien wedstrijden te gaan staan de mannen van Richard Middelkoop (foto) netjes in de middenmoot. In het paasweekend spelen de Westlanders maar liefst twee wedstrijden.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande speelde vorige week een goede wedstrijd bij koploper vv Capelle. De Westlanders kwamen zelfs op voorsprong. Uiteindelijk werd er verloren met 2-1. ,,Afgelopen zaterdag hebben wij een prima wedstrijd gespeeld. Wij konden in de tweede helft niet aanhaken bij wat er in de wedstrijd werd gevraagd. Ik ben wel supertrots op mijn team hoe zij zaterdag als elftal hebben gefunctioneerd,’’ kijkt trainer Richard Middelkoop terug.

Amateurkampioen

Achilles’29 komt uit het Gelderse dorp Groesbeek en is opgericht op 1 juni 1929. Het eerste elftal van de vereniging kwam tot 2013 uit in de Topklasse op zondag. In het seizoen 2013-2014 trad het als eerste en enige amateurclub toe tot de Jupiter League. Het grootste succes behaalde de club op zaterdag 26 mei 2012, toen het algeheel amateurkampioen van Nederland werd. In het seizoen 2016-2017 is Achilles’29 gedegradeerd uit de eerste divisie, mede door strafpunten. De ambitieuze stap leverde de club echter een miljoenenschuld op, waarmee de neergang werd ingezet. Sindsdien is de club elk jaar gedegradeerd en komt het nu uit in de Hoofdklasse. Achilles’29 is al drie jaar lang onderin te vinden en is door corona nog steeds actief in de hoofdklasse.

Instelling

Begin van het seizoen speelden de Westlanders in Groesbeek een slechte wedstrijd en werd het 1-1. Achilles’29 heeft maar liefst 23 punten minder gepakt dan FC ’s-Gravenzande. ,,Uit werd het 1-1 omdat we verzuimden afstand te nemen en omdat we gewoon ook niet goed speelden die dag. Wij zullen zaterdag met de instelling moeten spelen als tegen Capelle en de tegenstander niet mogen onderschatten, zoals tegen Rijsoord. Aankomende zaterdag moeten we drie punten pakken. De aansluiting houden met de grote middenmoot, afstand vergroten naar DHSC en Scherpenzeel,’’ kijkt trainer Middelkoop vooruit.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop:  ,,Ja we missen nog steeds veel spelers. We hopen dat we van het lijstje Ardi Luijendijk en Patrick Friep terug hebben. Dennis van Rijn, die zaterdag ziek was is een twijfel, was namelijk begin van de week nog ziek.’’ Het duel op het Juliana Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Matthijs Jobse. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels en op tweede paasdag thuis tegen Scherpenzeel.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

Lees verder