Warming-up Derde Divisie (zo): Westlandia moet punten gaan pakken

Het is tot nu toe niet het seizoen van Westlandia. De Westlanders moeten de laatste elf wedstrijden nog vol aan de bak om zich veilig te spelen. Hekkensluiter Westlandia heeft één punt minder dan Hoogland. Zondag start de derde periode. Als Westlandia weg wil komen én blijven uit de gevarenzone, zullen ze ook een goede periode van wedstrijden neer moeten zetten. 

Tekst: Willem Lenting

Westlandia blijft laatste in de Derde Divisie zondag. Door twee doelpunten van Danny Lute in de laatste tien minuten gingen de Naaldwijkers midweeks tegen ADO’20 de bietenbrug op. Zondagmiddag wacht een lastig thuisduel tegen OSS’20 voor de Westlandse rode lantaarndrager. De mannen uit OSS hebben maar liefst negentien punten meer gepakt dan de Westlanders. En maand geleden verloor Westlandia in Oss met 2-1. De kenners voorspelden dat OSS’20 dit seizoen mee zou doen om de titel, alleen hebben ze op dit moment al dertien punten achterstaand op koploper Gemert. Men zal zich dus moeten richten op de derde periode of een hoge klassering voor een mogelijk vervangende periode.

Historie

Zondag komt koploper sv OSS’20 dus op bezoek in Naaldwijk. De club werd opgericht op 1 juni 1920 als S.V.’20 en ging in competitieverband spelen bij de Roomsch Katholieke Federatie (RKF). In 1927 stapte de club over naar de Brabantsche Voetbalbond en een jaar later werd ook een atletiekafdeling opgericht. Er bleef binnen de club discussie over de overgang naar de neutrale Brabantse bond en in 1933 keerde de club terug in de RKF. In 1939 werd de naam veranderd in sv OSS’20. sv OSS’20 eindigde vier jaar geleden in haar debuutseizoen op een keurige zesde plaats. In de nacompetitie om promotie naar de Tweede Divisie was Quick Boys uit Katwijk te sterk voor de Ossenaren. Belangrijke speler is clubman Luuk van Dijk. Van Dijk speelt al zijn hele leven bij sv OSS’20 en speelde ondertussen meer dan 250 wedstrijden. Trainer is sinds twee jaar Bertran Kreekels. Kreekels is profvoetballer geweest bij Helmond Sport en scoorde in 1988 in een oefenwedstrijd tegen het FC Barcelona van Johan Cruijff, die met 3-0 werd gewonnen.

Tweede paasdag

De mannen uit Naaldwijk scoren gemiddeld nog geen doelpunt per wedstrijd. OSS’20 scoort er gemiddeld twee per wedstrijd. De wedstrijd op sportpark De Hoge Bomen begint zondag om 14.00 uur en staat onder leiding van Jeremy Lensink uit Arnhem. Volgende week zaterdag speelt Westlandia thuis tegen Quick uit Den Haag en tweede paasdag tegen Blauw Geel’38 uit Veghel.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder