Henk Fraser nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht en stopt bij Oranje

Henk Fraser (foto), onder meer oud-trainer van ADO Den Haag, is met ingang van het volgende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Fraser, die ooit ook voor FC Utrecht uitkwam als speler, maakt de overstap van Sparta naar de Domstad.

Omdat FC Utrecht wel als eis heeft gesteld, dat hij niet langer betrokken kan zijn bij het Nederlands Elftal, heeft Fraser per direct zijn taak bij Oranje opgezegd, aangezien hij nu toch niet mee kan naar het WK in Qatar.

Debuut

Fraser (55), geboren in het Surinaamse Paramaribo, maakte bij Sparta als voetballer zijn debuut in het betaalde voetbal. In 1986 verruilde het Kasteel voor FC Utrecht. In de Domstad begon hij als aanvaller, maar speelde daar nadien als verdediger. In het centrum van de defensie maakte hij ook zijn debuut in Oranje. Daarna kwam hij nog uit voor Roda JC en Feyenoord, waar hij bekend stond als een keiharde verdediger.

Trainersloopbaan

Na zijn actieve loopbaan als speler werd Fraser trainer en werkte achtereenvolgens bij: Feyenoord (jeugd), ADO Den Haag (assistent), PSV (jeugd), ADO Den Haag (assistent), Nederland Onder 21 (assistent), Jong ADO Den Haag, ADO Den Haag (hoofdtrainer), Vitesse en nu dan Sparta.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder