Zaterdag 1A: Voorschoten’97 door ruime zege dicht bij tweede positie

Op Sportpark Adegeest boekte Voorschoten’97 een ruime overwinning op Zwaluwen’30. Door de zege verstevigde de club van trainer Nick Poot niet alleen haar derde plek, maar naderde ook sv Nootdorp tot op een punt.

Het bezoekende Zwaluten’30 trok zich vanaf de start van het duel terug op eigen helft. Voorschoten’97 brak al na een kwartier spelen door de muur heen. Thom Wijnalda legde de bal af op Thom de Koning die de voor de 1-0 zorgde. Na een kans voor Zwaluwen’30 in de twintigste minuut, zag Jim van der Krogt een minuut later zijn bal over het doel heen gaan. Voorschoten’97 was duidelijk de betere ploeg en zag haar inzet tien minuten voor de rust beloond worden. Opnieuw was De Koning trefzeker en kwam de 2-0 ruststand op het bord.

Onbenut

In de tweede helft kreeg Zwaluwen’30 meteen een grote kans, die onbenut bleef. Daarna was het Voorschoten’97 dat het heft in handen nam en door twee treffers van Thom Wijnalda (foto) het duel op slot gooide: 4-0. Bo de Sadeleer kon in de 78e minuut nog scoren voor de bezoekers maar meer dan 4-1 werd het niet.