Jack’s League: Excelsior Maassluis schrijft belangrijk punt bij aan totaal

||||||||||||||||

Excelsior Maassluis speelde op sportpark Dijkpolder met 1-1 tegelijk tegen TEC uit Tiel. De thuisploeg ging door een knap doelpunt met een 1-0 voorsprong de rust in. Een vrije trap in het tweede bedrijf bracht TEC langszij en in die 1-1 stand kwam geen verandering meer.

Tekst: Ton Beije             |      Foto’s: Ron Heinen

Voor TEC begon het duel al snel met een teleurstelling, omdat na twaalf minuten spelen Sergio Kaleka niet verder kon en vervangen moest worden door Gijs Hovius. In de zeventiende minuut kon de aanhang van Excelsior Maassluis juichen. Nino van den Beemt zag doelman Mathijs Swaneveld van TEC te ver voor zijn doel staan. Vanaf de middenlijn schiet hij vervolgens de bal in het Tielse doel: 1-0.

Met nog acht minuten op de klok in de eerste helft had doelman Jean Paul van Leeuwen een prachtige redding in huis op een vrije trap van Gino Bosz. Vlak voor rust kreeg Vicent van den Berg nog een kleine mogelijkheid, maar de bal werd een eenvoudige prooi voor doelman Swaneveld. TEC had die eerste helft het meeste balbezit, Excelsior Maassluis probeerde vaak in de counter gevaarlijk te worden. Een 1-0 stand bij rust.

Na de thee was de eerste kan voor de gastheren. Een inzet van Dave van Delft wordt echter tot hoekschop verwerkt. Vlak daarna aan de andere kant een prima redding van Ven Leeuwen, die Junior Ebobo van een doelpunt afhield. Met nog twintig minuten te spelen kwam TEC toch op gelijke hoogte. Gino Bosz schoot de bal vanaf twintig meter uit een vrije trap achter Van Leeuwen: 1-1. Trainer Dogan Corneille ging wisselen. Giovanni da Fonseca en Dave van Delft verlieten het veld en voor hem kwamen Kaylan Muis en Redouan Omar Ouali.

Tien minuten voor tijd leek Excelsior Maassluis weer de leiding te nemen, maar na een goede combinatie zag Luivienno Statia zijn inzet op de paal eindigen. Bij de gastheren kwam Omar El Baad in het veld voor Calvin Tureaij en vier minuten voor tijd eindigde een prima kans voor Vincent van den Berg in het zijnet. Er was nog even een opstootje op het middenveld dat Gijs Abbas en Kevin Dercks nog een gele kaart opleverde. Inde 1-1 stand kwam echter geen verandering meer.