Westlander Marinus Dijkhuizen verlengt contract bij Excelsior

Het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Excelsior Rotterdam heeft de technische staf voor het komende seizoen rond. Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen (foto) verlengt met één seizoen. Ook assistent-trainer Marco Gentile (ex-ADO Den Haag) is er komend jaar weer bij.

Verder komt er met Thomas Verhaar, dit seizoen al parttime actief als assistent, een fulltime trainer bij. Verhaar zet zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst voor twee seizoenen. De huidige contracten van assistent-trainer Ruben den Uil en keeperstrainer Ronald Graafland lopen allebei nog tot 2023 door.

Tevreden

Technisch directeur Nick Kersten is blij dat de technische staf voor het seizoen 2022-2023 rond is: ,,Wij zijn erg tevreden over de staf en de manier waarop zij samenwerken. Het is een goed team. Er zitten verschillende persoonlijkheden in en ze vullen elkaar goed aan.”

Loopbaan

Dijkhuizen, die eerder ook als speler uitkwam voor Excelsior Rotterdam, werd in januari 2014 voor het eerst aangesteld als hoofdtrainer van de club. In dat seizoen promoveerde de ploeg onder zijn leiding naar de Eredivisie. Na een succesvol jaar op het hoogste niveau kreeg hij de kans om trainer te worden van het Engelse Brentford FC. Daarna was hij werkzaam voor NAC Breda, SC Cambuur en FC Utrecht. In januari 2020 keerde Dijkhuizen terug als hoofdtrainer in Kralingen.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Jan den Breejen)

Lees verder