Warming-up Hoofdklasse (za): Middelkoop: ,,Ik verwacht spannende wedstrijd”

FC ’s-Gravenzande heeft veel spelers in de selectie die niet topfit zijn. Met nog zeven wedstrijden te gaan staan de mannen van Richard Middelkoop netjes in de middenmoot. Zaterdagmiddag wacht voor de Westlanders een lastige uitwedstrijd tegen nummer drie ARC.

Tekst: Willem Lenting

Op stille zaterdag verloor FC ‘s-Gravenzande de uitwedstrijd bij FC Rijnvogels. Op tweede paasdag werd er thuis met 2-0 gewonnen van Scherpenzeel. Frank Broos was met twee doelpunten wederom de grote man. ,,Met de overwinning afgelopen maandag hebben we een mooie stap gezet. We kunnen het vizier richten naar boven,’’ aldus trainer Richard Middelkoop (foto).

Topklasse

ARC (Sportvereniging Alphense Racing Club) is een op 22 februari 1927 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Alphen aan den Rijn. De thuiswedstrijden worden sinds 1983 op het Sportpark Zegersloot gespeeld, dat plaats biedt aan 9000 toeschouwers. Sinds begin 2010 werkt de club samen met FC Utrecht. ARC keerde vorige seizoen na zes jaar weer terug in de Hoofdklasse. Tot en met het seizoen 2001-2002 verbleef ARC op het hoogste niveau, inmiddels vanaf het seizoen 1996-1997 Hoofdklasse geheten. Hoogtepunt was het kampioenschap van de Hoofdklasse A in het seizoen 1997-1998. In het seizoen 2002-2003 speelde ARC in de eerste klasse waarin het direct kampioen werd en zo na een jaar weer terugkeerde naar de Hoofdklasse. In het seizoen 2005-2006 degradeerde ARC opnieuw, nu duurde het twee seizoenen om terug te keren. Via de nacompetitie bereikte ARC voor het seizoen 2008-2009 de Hoofdklasse weer. In de jaargang 2009-2010 kwalificeerde de club zich voor de Topklasse, die bij aanvang van het seizoen 2010-2011 van start ging. ARC was de laatste club die zich voor de Topklasse plaatste, door op 19 juni 2010 een beslissingsduel van Be Quick 1887 te winnen. Degradatie volgde in het tweede seizoen (2011-2012) uit de Topklasse. In het seizoen erop volgde ook direct degradatie uit de Hoofdklasse.

Ambitie

ARC staat na 23 wedstrijden op 46 punten en is terug te vinden op plek drie. Het heeft de ambitie om zo snel mogelijk de stap te zetten naar de Derde Divisie en dan het liefst met eigen jongens. Vorige seizoen speelden de Westlanders 0-0 in Alphen aan den Rijn. ,,ARC wil meedoen voor promotie en zal zaterdag moeten winnen om mee te blijven doen. Wij willen zaterdag een keer winnen tegen een topploeg. Capelle en FC Rijnvogels verloren we, terwijl er mogelijk meer in zat. Ik verwacht een spannende wedstrijd zaterdag met twee ploegen die beide zullen spelen om te winnen en weinig voor elkaar onderdoen.’’

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,We missen nog steeds veel spelers.’’ Het duel op Sportpark Zegersloot begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is Vivian Peeters uit Kronenberg. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande thuis tegen De Jodan Boys uit Gouda.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder