Warming-up zondag 2D: Interessant duel tussen Antibarbari en Wippolder

In de tweede klasse D is er van saaiheid geen sprake. Drie duels eindigden paasmaandag in een 6-0 uitslag. Koploper HVV scoorde slechts eenmaal, maar won wel (0-1 bij Wilhelmus). De komende weken worden zowel boven- als onderin de weken van de waarheid.

Tekst: Hans Kulk

De meeste aandacht gaat komend weekend uit naar het duel tussen Antibarbari en de ploeg van trainer Mark Moen (foto), Wippolder. Het zijn de nummers drie en twee van de ranglijst. HVV staat bovenaan (17-41), gevolgd door Wippolder (16-37) en Antibarbari (17-37). Wordt het spreekwoord ‘als twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen’, werkelijkheid? Met andere woorden, worden de ‘Kroonleeuwen’ dit weekend de lachende derde? Het zou zomaar kunnen.

Duidelijkheid

Het duel gaat in ieder geval meer duidelijkheid geven over de titelkansen van de directe achtervolgers. HVV ontvangt dit weekend laagvlieger HMSH, dat de punten keihard nodig heeft. Datzelfde geldt voor Laakkwartier dat afgelopen weekend met maar liefst met 0-6 werd afgedroogd door Antibarbari. Tegenstander is RKDEO dat Full Speed met dezelfde cijfers versloeg. De Delftenaren spelen thuis tegen COAL, terwijl Wilhelmus gastheer is voor Concordia (ook die club won met 6-0). Het laatste duel in 2D gaat tussen VFC en Meeuwenplaat. FC IJsselmonde is vrij.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder