Warming-up Hoofdklasse (zo): Schuur (TOGB): ,,Onze speelwijze is inmiddels bekend”

|

Het was paasmaandag goed toeven langs de lijn op sportpark Het Hogeland in Berkel en Rodenrijs. De geel zwarten trakteerden de toeschouwers op een topper die alles in zich had wat voetbal leuk maakt. Na een 3-0 voorsprong won TOGB voor de tweede keer dit seizoen met 3-2 van Hoogeveen.

Tekst: Ron Fruining

Lang nagenieten kan de equipe van Mark Schuur niet, want komende zaterdagavond staat de volgende wedstrijd uit bij Alphense Boys op het programma. Op sportpark De Bijlen wordt om 18.00 uur afgetrapt voor de regioderby.

Gastheer Alphense Boys won paaszaterdag met 2-1 van De Zouaven. De club uit Alphen aan den Rijn is traditiegetrouw een lastige tegenstander voor TOGB. De heenwedstrijd in Berkel en Rodenrijs werd een prooi voor de Boys (0-2), dat ook op eigen veld de punten wil pakken. TOGB zit al weken in een flow en ziet in wedstrijden steeds andere spelers opstaan en een hoofdrol voor zich opeisen of belangrijk zijn voor het team. Doordat het team van Schuur nu medekoploper is, is het ook nog eens de te kloppen ploeg geworden.

Mark, al je spelers laten zien het Hoofdklasseniveau aan te kunnen. Hoe bepaal je met je staf wie er komende zaterdagavond starten?

,,Wie er starten, dat hangt van een aantal factoren af. Allereerst hangt dit af van de vorm van de speler. Daarbij komt de visie van ons als staf. Waar zien wij als staf kansen om de tegenstander “pijn” te kunnen doen en hoe kunnen wij het gevaar van de tegenstander “elimineren”. Alles moet natuurlijk wel uitvoerbaar zijn met de spelers die er zijn en binnen onze eigen speelwijze en spelprincipes passen.”

De belasting van spelers is hoog, al lijkt de drukste periode qua wedstrijden nu geweest. Hoe zijn jullie fysiek uit de afgelopen reeks wedstrijden gekomen?

,,De spelers die geen langdurige blessure hebben zijn allemaal fit. Dat hebben wij de laatste wedstrijden wel aangetoond. Hier en daar zijn er wat kleine ongemakken en pijntjes waar de medische staf aandacht voor heeft. Ik verwacht dat iedereen inzetbaar zal zijn. We houden rekening met de belastbaarheid van de spelers om zo uitvallen of blessures te voorkomen.”

Alphense Boys is niet een tegenstander waar TOGB gemakkelijke wedstrijden tegen heeft gespeeld. Wat gaan de toeschouwers komende zaterdag voor TOGB in het veld zien?

,,Wat de toeschouwers gaan zien aanstaande zaterdag, dat is niks anders dan wij het hele seizoen al op de mat proberen te leggen. Wij hebben een speelwijze die inmiddels bij tegenstanders en toeschouwers bekend is. Natuurlijk weten wij ook hoe onze tegenstanders spelen en zoeken daar naar kansen om zo met de daarbij behorende spelprincipes voor de winst te kunnen gaan.”

Captain Zandbergen

Aanvoerder Jay Zandbergen geniet van de groei die de groep doormaakt. Voor de camera van Hoogeveen gaf hij in de nabeschouwing zijn visie op de winst en de kwaliteiten die TOGB in de groep heeft. Nu is de focus weer gericht op de volgende wedstrijd.

Jay, zaterdagavond spelen jullie in Alphen aan den Rijn tegen Alphense Boys waar jullie thuis geen resultaat tegen hebben geboekt. Is elke wedstrijd nu een finale richting het einde van het seizoen?

,,Elke wedstrijd is een wedstrijd op zich. We zetten momenteel een goede reeks neer en dat willen we blijven doen. Wedstrijden benaderen we zoals we dat altijd doen. De stand op de ranglijst verandert daar helemaal niets aan.”

Hoe trots ben jij op de groep?

,,Enorm trots! Het is elke week genieten. We zijn naast teamgenoten ook vrienden, de sfeer is goed en daar ben ik erg trots op.”

Wat is de rol van een aanvoerder om ervoor te zorgen dat iedereen focus houdt en fit blijft?

,,Veel met iedereen in gesprek zijn en erachter komen wat er speelt in de groep. Het uitvallen van Bas Mourits, de meest ervaren kracht, zorgt toch voor een andere dynamiek. Gelukkig stappen we daar allemaal overheen en zorgen we tegen Hoogeveen ervoor dat we de schouders eronder zetten met Bas als coach langs de lijn. Daarnaast was er ook het uitvallen van Younes Assaih, die inmiddels geopereerd is en gelukkig weer aan het herstellen is. We doen het met zijn allen en help ik waar ik kan.”

Zaterdag belooft weer een mooie dag te worden qua weer. Nu jullie koploper zijn zullen er wellicht meer mensen op wedstrijden afkomen, dus ook bij de regioderby tegen Alphense Boys. Geeft dit extra druk?

,,Gedeeld koploper zijn is natuurlijk een mooi resultaat, maar we hebben nog zeven lastige wedstrijden te gaan. Daarin moeten we 100% blijven geven, doen wat we afgelopen weken hebben gedaan en dan zien we wel waar we op 6 juni staan op de ranglijst.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder