Warming-up Derde Divisie (zo): Donkere wolken boven Westlandia

Het is tot nu toe niet het seizoen van Westlandia. De Westlanders moeten de laatste acht wedstrijden nog vol aan de bak om zich veilig te spelen. Hekkensluiter Westlandia heeft zes punten minder dan Hoogland. Als Westlandia weg wil, komen én blijven uit de gevarenzone, zal het een goede periode van wedstrijden neer moeten zetten.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia behaalde afgelopen paasweekend uit twee wedstrijden slechts één punt en dat was tegen Quick uit Den Haag. Twee dagen later in Veghel was Blauw-Geel’38 met 4-0 een maatje te groot. In beide duels wist Westlandia niet te scoren. De Westlanders scoren gemiddeld nog geen doelpunt per wedstrijd. Westlandia moet nu zorgen – in de resterende acht wedstrijden – voldoende punten te verzamelen om ook voor volgend seizoen een ticket te bemachtigen voor de Derde Divisie. Er wordt achter de schermen ook al gewerkt aan de selectie voor dat nieuwe seizoen. Inmiddels is al bekend dat spelers als Patrick Batist (foto), Melvin Vissers, Can Memisoglu en Anwar Beeldstroo zullen vertrekken van De Hoge Bomen.

RKC Waalwijk

Zondag ontvangt Westlandia op Sportpark De Hoge Bomen, het Brabantse Dongen. Inmiddels toch wel één van de meest vertrouwde competitiegenoten. vv Dongen, de tegenstander, is opgericht in 1923 en heeft ongeveer negenhonderd leden en telt elf senioren- (waarvan 1 vrouwen), 12 junioren- (waarvan 2 meisjes) en 25 pupillenteams (waarvan 3 meisjes). Trainer bij de club is sinds vier seizoenen Osman Erbas. Belangrijke speler bij Dongen is Tino Martin. Martin speelde eerder voor RKC Waalwijk. De uitwedstrijd begin maart werd het 0-0 in Dongen. Puntverlies kan Westlandia nu niet meer gebruiken, want de directe concurrenten sprokkelen wel punten. Het gat met de plaatsen voor de handhavingswedstrijden met de hoofdklassers, is al opgelopen naar acht punten. Dongen heeft 21 punten meer gepakt dan de Westlanders.

Scheidsrechter Roy Witlox geeft zondag in Naaldwijk om twee uur het beginsignaal voor het competitietreffen.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder