Vince van Hagen draagt volgend seizoen shirt van sv Honselersdijk

|

De in Wateringen woonachtige Vince van Hagen (23), die op vijfjarige leeftijd begon bij VELO, maakt vanaf volgend seizoen deel uit van de selectie van sv Honselersdijk.

Op 13-jarige leeftijd werd Van Hagen gescout en werd opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij trainde daar onder leiding van onder meer de oud-profs Roy Mackaay en Joop Hiele. Hij speelde in de jeugd samen met onder meer Noa Lang (Club Brugge), Tahith Chong (Birmingham City) en Tyrell Malacia (Feyenoord) en speelde tegen Mathijs de Ligt (Juventus), Justin Kluivert (OGC Nice) en Donyell Malen (Borussia Dortmund).

Westlandia

Na zijn Feyenoord-periode, sloot hij weer één jaar aan bij VELO om vervolgens naar Westlandia te verkassen. Mede de combinatie van studievrienden uit Naaldwijk en het spelen op een hoog niveau lagen hieraan ten grondslag. ,,Daarnaast was ik de binding met VELO verloren, mede door de aanwas vanuit het opgeheven Haaglandia”, zo laat hij weten. OP de Hoge Bomen kwam hij uit in de jeugd in de B- en A-selectie.

Middenveld

Nagenoeg zijn hele jeugd speelde Vince van Hagen centraal achterin. Echter zijn toenmalige trainer bij de Westlandia JO19-1 en voormalig sv Honselersdijk eerste elftalspeler Pieter Jongmans, positioneerde hem regelmatig op het middenveld. In zijn laatste jaar als jeugdspeler brak hij zijn enkel. ,,Na een gipsperiode moest mijn enkel ook nog geopereerd worden”, kijkt hij terug op die periode. Met de overstap naar de senioren begon de lang uit roulatie zijnde Van Hagen in het tweede elftal van de zaterdag en werkte zich op tot basisspeler van de zaterdag 1.

Komend seizoen trekt hij dus het shirt aan van sv Honselersdijk. De ambitieuze Wateringer wil op een zo’n hoog mogelijk niveau aanvallend en attractief pressievoetbal spelen bij een club in de regio Westland. TC lid Jan van Marrewijk van sv Honselersdijk: ,,Dit sluit aan op de voetbalfilosofie van onze mooie club!”. Bestuurslid TC Bovenbouw Marcel Bruggeling: ,,Ik hou van dat ambiteuze, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Bij sv Honselersdijk zijn spelplezier, één speelwijze en resultaat even belangrijk.” Ook Vince van Hagen kijkt ernaar uit: ,,Volgend seizoen wordt het een mooie competitie waarin we zo hoog mogelijk moeten willen meedraaien en wie weet een periode kunnen pakken.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder