Quintus meldt overlijden van zeer gewaardeerd lid Nol Vis

Quintus bereikte het verdrietige bericht van het overlijden van Nol Vis. ‘Lange Nol’ was niet alleen de vader van de huidige voorzitter, maar ook een man die veel voor de club heeft betekend.

Jeugdvoorzitter, grote animator destijds achter de oud-papiercontainer (waarin geld vrijkwam voor de jeugd) en maar liefst 28 jaar de drijvende kracht achter het uitwisselingsweekeinde met de inmiddels bekende Engelse vrienden.

Ook vertolkte Nol Vis jarenlang de rol van goedheiligman voor de jongste jeugd. Tussendoor draaide hij tijdens thuiswedstrijden van Quintus 1 lange tijd ook aan het Rad van Avontuur. Altijd met een lolletje en uiteraard de opbrengsten weer in de clubkas. Want hij was nu eenmaal gehecht aan Quintus en had het allerbeste met de club voor, gewoon een graag geziene gast op de club.

In 1985 stak de Heulse voetbaljeugd voor het eerst de Noordzee over. Eerst de contacten met Dale Hall School, later ging dat over in Felixstowe & Walton United FC. In 2013 gaf Nol op organisatorisch gebied met betrekking tot het Engelse uitwisselingsweekeinde het stokje over, maar twee data werden in zijn agenda omcirkelt. De weekeinden dat de Engelsen overkwamen én de vertrek-en aankomstdagen als de jeugd van Quintus weer vol spanning en enthousiasme stonden te popelen om het Engelse tripje bij te wonen en vol verhalen weer terug te keren.

Nol bleef trouw het sportpark bezoeken. Een blik werpen op zonen Ed en Marcel, die met verve het doel verdedigden en dochter Carla, die als handbalkeepster jarenlang tot de top van Nederland behoorde. Ook de verrichtingen van zijn kleinkinderen, die hem zeer geliefd waren, werden nauwlettend gevolgd.

De laatste jaren bezocht Nol vaak de thuiswedstrijden van ons vlaggenschip. In de rust een bak koffie en na afloop met andere oud Quintus-voorzitters onder het genot van een biertje nog even de wedstrijd analyseren en de maatschappij onder de loep nemen. Een grap en een grol bleef nooit achterwege. Op 83-jarige leeftijd aanvaardde Nol zijn allerlaatste reis, met bestemming onbekend, zoals de rouwkaart meldde.

Bron: vv Quintus

Lees verder