Zaterdag 2C: Bliksemstart levert Westlandia drie punten op

Westlandia blijft goed meedraaien in de bovenste regionen van de tweede klasse C. De ploeg van Theo Verbeek won, na een bliksemstart, met 1-3 bij Kagia. De Westlanders staan nu op een keurige vierde plaats met 33 punten uit 18 duels.

Tekst: Hans Kulk

Het elftal van Verbeek had er zin in zaterdagmiddag. In Lisserbroek, tegen de plaatselijke voetbalclub Kagia, stond Westlandia al direct na de aftrap op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tim van der Voort. In een leuke, open, wedstrijd kregen beide teams vervolgens goede kansen, maar het was wederom Westlandia dat scoorde. Roy van Beek zorgde in de twaalfde minuut voor de 0-2. Klusje geklaard in Lisserbroek? Je zou denken van wel. Zeker toen Tim van der Voort twee minuten voor de rust zijn tweede en Westlandia’s derde treffer scoorde: 0-3.

Jari Duyvesteijn

In de tweede helft lukte het Verbeek en consorten niet om de score te verhogen. Kagia kreeg de beste kansen, maar vond iedere keer doelman Jari Duyvestijn (foto) op haar weg. Toch werd de sluitpost van Westlandia zes minuten voor tijd alsnog uit een strafschop gepasseerd: 1-3. Daar bleef het bij.

In het duel met Kagia viel Marvin Vollebregt in de tweede helft in en speelde hiermee zijn 190-ste wedstrijd voor de tweedeklasser uit Naaldwijk.

Klaar

Komend weekend spelen de Westlanders een thuisduel met RCL, gevolgd door een op het oog zware pot met DSO. Voor de mannen van Verbeek valt er nauwelijks meer iets te winnen of te verliezen. Vijftien punten achter op koploper UVS en zeventien punten voor op de promotie-/degradatieplekken. Het seizoen lijkt voor Westlandia nu al klaar te zijn. Of er moet alsnog een wonder gebeuren.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder