Jack’s League: Excelsior (M) verliest van effectief De Treffers

Voor Excelsior Maassluis was het een heel wisselvallige week. Winnen bij IJsselmeervogels, gelijkspelen tegen TEC en zaterdagmiddag verliezen van De Treffers. In Groesbeek werden de mannen van trainer Dogan Corneille (foto) met 2-0 verslagen.

Tekst: Hans Kulk

De coach van de ‘Tricolores’ had in Groesbeek waarschijnlijk op een beter resultaat gehoopt, maar er zat voor de bezoekers uit Maassluis simpelweg niet meer in. Terwijl de ploeg uit Maassluis scherp aan het duel met De Treffers begon. In de tweede minuut leek Luivienno Statia namelijk te gaan scoren, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Geen 0-1 derhalve voor de bezoekers. Leroy George opende ‘het bal’ in Groesbeek. Nadat de spits van de thuisclub in de zesde minuut nog miste, was hij na bijna een half uur spelen wél trefzeker: 1-0. George was sowieso een ‘lastpak’ voor de verdedigers van Excelsior Maassluis, want enkele minuten later raakte hij snoeihard de paal. Ook de ploeg van Corneille kreeg kansen. De beste was voor Gabri Urbanus. Zijn kopbal trof net geen doel.

Heilige vuur

Na de pauze moesten de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker en wellicht zat er nog wel meer in het vat. Maar het heilige vuur ontbrak bij de ‘Tricolores’. De hoogtepunten? Trainer Corneille wisselde in totaal vijf spelers, meer spannends wist de twitteraar van de club uit Maassluis niet te melden. Of het moet de tweede treffer van De Treffers zijn geweest. Twaalf minuten voor tijd werd het duel namelijk definitief in Groesbeeks voordeel beslecht door een fout in de opbouw van Maassluisenaren.

Eerherstel

Door de nederlaag is De Treffers Excelsior Maassluis nu op de ranglijst gepasseerd. Komend weekend gaan Corneille en consorten voor eerherstel als laagvlieger ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek komt in Maassluis. De uitwedstrijd werd overigens met 2-1 verloren, dus er staat zeker wel meer op het spel dan alleen eerherstel.