Zondag 3A: Voorschoten’97 na rust ruim langs WIK, winst topploegen

In de top van de ranglijst kwam geen verandering in deze speelronde. Zowel Kethel-Spaland, DHL, Stompwijk’92, Voorschoten’97 als ODB lieten overwinningen noteren. Vooral de ruime zeges van Voorschoten’97 en Stompwijk’92 vielen op.

Koploper Kethel-Spaland kwam in het uitduel bij Sporting Leiden maar tot een bescheiden overwinning. De Leidse laagvlieger moest met 0-1 het hoofd buigen. Ook achtervolger DHL had het niet makkelijk tegen HWD. De club uit Delft ging de rust in met een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Marcus Slagveer. In de tweede helft verdubbelde Hugo Steijn de score waarna de Rotterdamse hekkensluiter nog terugkwam tot 2-1.

Hattrick

Stompwijk’92 speelde een matig duel tegen SVH, maar was wel aan de winnende hand. Kite Beuvink eiste een hoofdrol op met een hattrick. De speler van Stompwijk’92 opende de score in de twaalfde minuut en voegde daar na de thee nog twee treffers aan toe. Het laatste woord was aan Nick Ammerlaan die de eindstand op 0-4 zette. Voor SVH lijkt haar rol in de strijd om promotie uitgespeeld na de nederlaag. De mannen van trainer Patrick Kamperveen azen nog steeds op de tweede plaats.

Lastig

Dit geldt ook voor Voorschoten’97, dat het tegen WIK lastig had in de eerste helft. De groengele thuisploeg van trainer Denis Luhulima (foto) nam wel de leiding na een half uur spelen door een treffer van Justin Aschman, maar zag de sterk spelende Zuiderparkers op gelijke hoogte komen door een doelpunt van de vaak scorende Joey Doorschodt. Na rust sloeg de thuisploeg flink toe. Binnen tien minuten was de stand 3-1 door twee treffers van Timo van Aken. Voorschoten’97 kreeg de smaak te pakken en liep weg naar een 7-1 eindzege. De vier doelpunten werden gescoord tussen de 66e en 76e minuut. Melle Rekvelt (2x) en Roy Elligens scoorden beiden twee keer.

Zegekar

ODB bond aan de Albardastraat sv Madestein aan de zegekar en blijft door de overwinning goed meedraaien in de strijd om promotie. Voor de bezoekers lijkt het seizoen voorbij na de 4-2 nederlaag, maar wellicht is dit nog iets te voorbarig. Wesley Hoogendoorn (2x), Beau Scholten en Desley Koegler schoten het team van trainer Martin Abbenhuis naar de overwining.

Counter

Taurus kwam goed uit de startblokken tegen avv Alphen, maar kon de kansen niet afmaken. De bezoekers, die veel inzakten, konden via de counter scoren en gingen de rust in met een 0-1 voorsprong. Ook in de tweede helft kreeg Taurus kansen in de openingsfase, maar weer faalde de ploeg in de afwerking in één-op-één situaties. De studenten konden uiteindelijk wel twee keer scoren door treffers van Noah le Mair en Camiel Hildenberg, maar moesten ook drie tegentreffers incasseren: 2-4.