Warming-up zaterdag 2C: Interessant affiche op de Hoge Bomen: Westlandia-RCL

Geen sensationele ontknopingen afgelopen weekend in de tweede klasse C. De top vijf (UVS, DSO, Vitesse Delft, Westlandia en RCL) won, terwijl de nummers twaalf (SVC’08) en dertien (Van Nispen) hun wedstrijd verloren. De competitie nadert langzamerhand haar climax. Wie wordt er kampioen en wie degradeert er naar de derde klasse?

Tekst: Hans Kulk

In de top vijf spelen Westlandia en RCL zaterdagmiddag tegen elkaar in Naaldwijk. De Westlanders van trainer Theo Verbeek (foto) hebben na achttien duels drie punten (33) meer dan de ploeg uit Leiderdorp (30). Een mooi affiche derhalve aan De Hoge Bomen.

Kwakkelend

Koploper UVS gaat op bezoek bij Te Werve, de kwakkelende ploeg van Huib van Oostrom Soede. In Rijswijk hopen de Leidenaren geen schade op te lopen. Vitesse Delft, inmiddels tien punten achter op UVS en vrijwel kansloos voor de titel, gaat haar geluk bij Soccer Boys beproeven, dat de punten onderin ook hard kan gebruiken.

Code Oranje

Dat geldt ook voor SVC’08. Het elftal van trainer Jeffrey Frijters staat inmiddels op de voorlaatste plaats in de tweede klasse C. Zaterdag wacht de Scheveningers een ideale mogelijkheid om het blazoen weer op te poetsen. Op het Oostersportpark komt namelijk rode lantaarndrager Van Nispen op bezoek. Het is inmiddels code oranje bij SVC’08. Winst is noodzakelijk om aan te haken bij de onderkant van de middenmoot. HVC’10, dat afgelopen weekend kansloos onderuitging bij DSO (3-0), krijgt Berkel op ‘visite’. Tot slot spelen DoCoS en Kagia tegen elkaar. DSO, de ploeg van Bert de Best, heeft een weekendje ‘voetbalvrij’.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder