Warming-up zondag 1B: DHC kan slag slaan in kopgroep

Het blijft ongemeen spannend aan kop in de eerste klasse B. Unitas’30 gaat nog steeds aan de leiding, maar heeft slechts één punt voorsprong op de concurrenten DHC en sv Den Hoorn, die nog volop meedoen in de strijd om de titel.

Tekst: Ton Beije

Unitas’30 gaat het zondag niet gemakkelijk, want het gaat een visite afsteken in Leiden bij FC Boshuizen. DHC zou een goede slag kunnen slaan, maar moet dan zelf wel de volle buit meenemen in Rotterdam bij Spartaan’20 en dat is ook geen eenvoudige klus. De ploeg van trainer Arie van der Padt (foto) tankte vorig weekend weer zelfvertrouwen door een 4-2 winst op VUC.

Winst

sc ’t Zandt, dat ook nog niet helemaal uit beeld is voor de titel, is aan Het Kleine Loo de tegenstander van VUC. De pinguïns kunnen de punten nog goed gebruiken om verder weg te komen uit de gevarenzone, dus trainer Wim van Laar zal vol voor de winst gaan tegen de Tilburgers. Pakt VUC drie punten dat zet het een belangrijke stap naar de middenmoot en weet sc ‘t Zandt dat de titelkansen verkeken zijn.

Vrij

sv Den Hoorn, dat met DHC op een gedeelde tweede plek staat op één punt van leider Unitas’30, geniet van een vrij voetbalweekend en kan gaan kijken wat de concurrenten doen. Volgende week wacht sv Den Hoorn thuis de confrontatie met VUC.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder