Warming-up zondag Hoofdklasse: TOGB-HBS sleutelduel voor slotfase competitie

TOGB-trainer Mark Schuur (foto) en HBS-trainer Bas Steffens weten dat het duel dat zondag gespeeld wordt, belangrijk zal zijn voor het slot van de competitie in de Hoofdklasse A. De regioderby werd op het sfeervolle sportpak Craeyenhout, in de heen wedstrijd, een prooi voor TOGB, dat met een 1-2 overwinning in Berkel en Rodenrijs terugkeerde. 

Tekst: Ron Fruining

HBS was afgelopen zondag met 1-0 te sterk voor RKAVV door een benutte penalty van captain Niels van Pelt. TOGB won, in een matige wedstrijd in Alphen aan den Rijn, met 1-3 van Alphense Boys en was heel even alleen koploper in de Hoofdklasse A. De hoogste positie waar TOGB in haar historie heeft gestaan. Opponent HBS heeft een meer aansprekend palmares, waarbij de “kraaien” zelfs twee landskampioenschappen hebben genoteerd.

Gat

HBS wil graag terug naar de Derde Divisie. De Hagenaars zullen er dus in het duel van zondag met TOGB alles aan doen om het gat dat er met medekoploper TOGB is, drie punten, te dichten. TOGB hoeft niet te promoveren, maar zoals aanvoerder Jay Zandbergen recent voor de camera van Hoogeveen TV vertelde, zal er wel alles aan doen om als het even kan kampioen te worden en dus te promoveren naar de Derde Divisie. De technische staf van TOGB heeft gedurende het seizoen de doelstelling meerdere keren aangepast. Niet degraderen is nu geworden meedoen om promotie.

Sleutelwedstrijd

Met nog zes wedstrijden te spelen behoren TOGB en HBS beide tot de vijf teams die uit zullen maken wie de kampioen wordt in de Hoofdklasse A. Gezien het minimale puntenverschil van drie punten, dat er tussen de nummers één tot en met vijf op de ranglijst in de Hoofdklasse A is, is nu nog geen voorspelling te doen wie er 6 juni kampioen zal zijn.  HBS werd recent door RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci nog bestempeld als titelkandidaat. Beide trainers weten dat de topper van komende zondag een sleutelwedstrijd kan zijn bij het uiteindelijk halen van het kampioenschap, of nacompetitie voor promotie.  Naast TOGB en HBS zijn Hoogeveen, Be Quick 1887 en SJC ook in de race voor de titel.

Derde helft

HBS zal komende zondag door veel supporters, die gezamenlijk met de Kwibus afreizen, naar Berkel en Rodenrijs komen. De TOGB-aanhang zal dus op tijd aanwezig moeten zijn voor de beste plekken rond het veld. Ook de derde helft wordt weer opgeleukt. De supportersgroep de ‘twaalfde man’ zorgt dat DJ Ricardo Difirenza het publiek na de topper zal vermaken.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder