Warming-up zondag Derde Divisie: Westlandia heeft één opdracht: winnen!

Westlandia pakte een week terug op eigen veld op de valreep de volle buit tegen Dongen. De formatie van trainer Cesco Agterberg (foto) zou dat succes komende zondag graag voortzetten in de uitwedstrijd tegen Unitas in Gorinchem.

Tekst: Ton Beije

De ontlading was enorm vorige week zondag op de Hoge Bomen na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Zowel op en langs het veld werd de overwinning uitbundig gevierd. Was dat het moment waarop Westlandia de eindspurt heeft ingezet om voor volgend seizoen alsnog een plek in de Derde Divisie veilig te stellen? Aan inzet en werklust ontbrak het de ploeg van Agterberg zeker niet. Zo’n overwinning pakken, moet het team ook het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven.

Goedmaken

Bovendien heeft Westlandia tegen Unitas nog iets goed te maken, want het verloor eerder dit seizoen in Naaldwijk onnodig met 3-4. Twee van die vier doelpunten van Unitas werden nog gemaakt door spits Jerrel Hak, die inmiddels niet meer bij de club speelt, maar tussentijds vertrok naar IJsselmeervogels.

Concurrenten

Unitas begon het seizoen goed, maar viel in de tweede periode enorm terug. In de derde periode kabbelt de ploeg weer omhoog en staat nu op een elfde plaats met 37 punten, dat betekent vijftien punten meer dan Westlandia, dat nog steeds de rij sluit. De drie concurrenten van Westlandia in de onderste regionen spelen zondag alle een thuiswedstrijd: Hollandia ontvangt Hercules, Hoogland neemt het voor eigen publiek op tegen OSS’20 en EVV ziet HSC’21 naar Zuid-Limburg komen.

Aan Westlandia die uitdagende, maar loodzware opdracht om drie punten te pakken op sportpark Molenvliet in Gorinchem. Scheidsrechter Tissingh geeft om twee uur het beginsignaal.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder