Zaterdag 1A: Strijdlustig VELO wint bij Argon

|

VELO moest op bezoek bij Argon in Mijdrecht. De derde wedstrijd van het seizoen werd thuis met 2-3 verloren. Tijd voor revanche voor de ploeg van trainer Kevin van der Geest

Tekst: Raymond van Asten

In de vierde minuut de eerste kans voor VELO via Lars de Jong na een goede actie van Daan van Rossum en dito voorzet van “wingback” Mitchell Weissenberg. Vijf minuten later kwam Argon op voorsprong door een strak schot van Dylan Bergkamp. Vanaf randje zestien gaf hij keeper Deniz Pamuk het nakijken: 0-1. VELO leek niet onder de indruk en bleef hoog drukzetten op de defensie van Argon. Dit leverde balverlies op en daar kon VELO van profiteren. Via een goede actie van Roderick Meinema kon goaltjesdief Ricky van Mierlo de Wateringers op gelijk hoogte brengen: 1-1.

Strafschop

In de 26e minuut een aanval van Argon over links waarbij Giliano Eijken keeper Deniz Pamuk kon omspelen en gevloerd werd. De strafschop werd door Eijken zelf benut: 2-1. Na deze voorsprong ging Argon nog compacter spelen en probeerde VELO via snelle crosspasses de verdediging open te spelen. VELO kreeg voor rust nog wat kleine kansjes via Ricky van Mierlo en Lars de Jong.

Feller

Na twee minuten in de tweede helft moest Mart Dubbeld slordig balverlies zelf corrigeren ten koste van een gele kaart. De vrije trap op randje zestien leverde veel gevaar op, maar werd vakkundig gekeerd door Deniz Pamuk. Argon was het begin van de tweede helft duidelijk feller en steviger in de duels en dat leverde ook kansen op. In de 52e minuut een 100% kans waarbij Pamuk wederom handelend moest optreden. Na een uur spelen werd Mo Ozdemir vervangen door Sergi Roeleveld. Ook in deze fase bleven de beste kansen voor Argon. VELO behield de rust en bleef voetballen op zoek naar de gelijkmaker.

Rebound

In de 77e minuut kwam die er ook. Een goede aanval van VELO leidde tot een strak schot van aanvoerder Ramon Ripson. De keeper keerde zijn inzet door de bal terug de zestien in te tikken. De aanstormende Ricky van Mierlo werd naar de grond getrokken en de terechte penalty werd gegeven. Jordy Zwaneveld werd bestraft met de rode kaart vanwege het ontnemen van een scoringkans. Daan van Rossum liet geen twijfel bestaan en ramde de bal via onderkant lat in de touwen: 2-2.

Halve omhaal

VELO ging voor de winst, maar moest oppassen op de scherpe tegenstoten van Argon. Vijf minuten na de gelijkmaker een corner getrapt door Roeleveld. Bij de tweede paal maakte Lars de Jong deze schitterend af met een halve omhaal en zette VELO hiermee op voorsprong. Argon wisselde aanvallend en had nu wel weer haast. In de 89e minuut nog een wissel aan VELO-zijde. Max Spilker verving Ricky van Mierlo. Eerst haalde Max Spilker op eigen zestien met een kopbal een vrije trap weg en uit de counter was hij het eindstation. Spilker lobde de bal over Bergkamp, maar die maakte hands. Bergkamp kreeg geel en wegens aanhoudend commentaar ook direct zijn tweede gele, en dus rode kaart. De gegeven penalty werd benut door Sergi Roeleveld en hiermee ging de overwinning, terecht, naar VELO.

Een mooie, goede en nuttige overwinning voor de strijdlustige Wateringers die als team twee keer terugkwamen vanuit achterstand. Hiermee is VELO koploper in de strijd om de derde periode. Volgende week speelt VELO thuis tegen BOL uit Broek op Langedijk.