Zondag Derde Divisie: Westlandia pakt bij Unitas tweede winst op rij

Westlandia heeft zondag in Gorinchem goede zakengedaan. De formatie van trainer Cesco Agterberg won het duel met 1-3. Omdat de naaste concurrenten punten verspeelden, leeft Westlandia weer en kan het de komende duels nog aan degradatie ontkomen.

Tekst: Ton Beije

Het duel begon voor Westlandia niet goed. Al na drie minuten spelen keken de Naaldwijkers tegen een achterstand aan. De vreugde bij de thuisploeg was echter van korte duur, want binnen een minuut kon ook de Westlandia-aanhang juichen. Dinand Kuhn bracht zijn ploeg weer langszij: 1-1.

Strafschop

In de eerste helft werd er verder niet meer gescoord. In het tweede bedrijf kreeg Westlandia een strafschop te nemen. Jedsel Markes (foto) plaatste zich achter de bal en gaf de Unitas-doelman vanaf elf meter geen schijn van kans: 1-2. Een hardwerkend Westlandia wist de gelijkmaker te voorkomen en pakte in de slotminuut zelfs nog een ruimere winst. Kihami da Costa maakte namelijk aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 aan te tekenen.

Aansluiting

Hollandia ging thuis onderuit tegen Hercules (1-2), EVV had op eigen veld niet veel in te brengen tegen HSC’21 (1-4) en Hoogland pakte een punt tegen OSS’20 (2-2). Westlandia draagt – ondanks de twee winstpartijen op rij – nog wel de rode lantaarn, maar heeft de aansluiting te pakken. Hollandia staat voorlaatste met twee punten meer, daarboven staan EVV (drie punten meer dan de Naaldwijkers) en Hoogland (drie punten meer). Er zijn nog zes wedstrijden te gaan. Volgende week zondag krijgt Westlandia op de Hoge Bomen Hoogland op bezoek, dat dus maar drie punten meer heeft.