Terence van der Berg keert terug op ‘oude nest’ Verburch

Terence van der Berg (foto) zal komend seizoen weer in het oude, vertrouwde Verburch-tenue te zien zijn. De 19-jarige talentvolle back keert na avonturen bij ADO Den Haag en Westlandia terug in Poeldijk.

Terence van der Berg werd bij Verburch al op zijn negende jaar weggeplukt door ADO Den Haag. Bij ADO Den Haag was hij uiteindelijk tot en met de O14 actief. Hij kijkt terug op een geweldige tijd met overwinningen op onder meer Feyenoord, PSV en AZ.

Hierna bleef hij op niveau voetballen door de rest van zijn jeugdopleiding te genieten bij Westlandia. Zijn laatste kunststukje bij die club was het winnen van het Westlands Kampioenschap, afgelopen paasweekeinde.

Broer

Terence van der Berg zal met zijn terugkeer samen met zijn oudere broer Ference komen te spelen, iets waar hij al lang van droomde. Terwijl Ference een echte nummer tien is, bespeelt Terence als back de gehele flank. Met zijn tweebenigheid kan hij dit zowel op links als rechts. De teruggekeerde speler hoopt met Verburch aan de hand van verzorgd voetbal bovenin mee te draaien in de derde klasse. Hij hoopt met veel publiek aan de lijn te spelen voor de prijzen en te promoveren naar de tweede klasse.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder