Speelsters Oranje Onder 17 starten EK met ruime winst

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar is het Europees kampioenschap voortvarend gestart. Met speels gemak versloegen de Oranjetalenten dinsdag thuisland Bosnië en Herzegovina met 8-0.

In het team ontbrak Quinty Dupon (foto) van ADO Den Haag. Zij moest, net als Sterre Kroezen van FC Twente, het duel vanaf de tribune toekijken, omdat zij voor dit eerste duel tijdens het EK nog geschorst was. Voor het duel van vrijdag tegen Duitsland is zij eventueel weer inzetbaar.

Prettig

,,Een heel prettige start, maar die hadden we niet op deze manier verwacht”, liet coach Thomas Oostendorp na afloop weten aan OnsOranje. ,,De uitslag doet vermoeden dat de Bosnische ploeg er weinig van kon. Dat was niet het geval. Als collectief waren ze in staat goed samen te verdedigen. Zeker in de eerste twintig minuten. Het is geen topland, maar we moesten wel die eerste goal zien te maken. Daarna bleef Bosnië de hele wedstrijd voetballend de oplossing zoeken. Daardoor konden wij uiteindelijk naar 8-0 uitlopen.”

Opening

Een sterke, gewenste, EK-opening voor Onder 17, met veel doelpunten. Oostendorp nogmaals: ,,Ik vraag me echt af of Duitsland en Denemarken ook in staat zijn zo’n uitslag neer te zetten. De bereidheid bij Bosnië om goed te verdedigen is heel groot en fysiek steekt de ploeg ook goed in elkaar.”

Duitsland

Vrijdag speelt Onder 17 de tweede groepswedstrijd tegen Duitsland dat eerder op de dag met 2-0 van Denemarken won. Stadion Grbavica in Sarajevo is vrijdag opnieuw de locatie. De aftrap is om 20.00 uur. Bij winst gloort de halve finale voor de jonge Leeuwinnen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder