Warming-up zaterdag 2C: Spanning op duel tussen Te Werve en SVC’08

De spanning in de tweede klasse C wordt wekelijks opgevoerd. Vooral onderin moeten de nodige clubs nog vrezen voor nacompetitie. Voor Van Nispen is degradatie naar de derde klasse bijna een feit.

Tekst: Hans Kulk

Bovenin gaat het eigenlijk alleen nog maar tussen UVS (19-51) en DSO (18-43). Vitesse Delft (19-41) mag slechts op een wonder hopen. Voor de nummers één en twee staan interessante duels op het programma. Koploper UVS gaat dit weekend op bezoek bij Berkel (18-21), dat de punten zelf keihard nodig heeft om nacompetitie te ontlopen.

DSO krijgt in Zoetermeer een moeilijke kluif aan Westlandia, dat nog volop meedoet voor een periodetitel. Voor zowel Bert de Best als Theo Verbeek, de coaches van beide ploegen, is winst cruciaal. Het belooft spannend te worden op sportpark Bentwoud.

Messen

In de onderste regionen kunnen de rollen na komend weekend zijn omgedraaid. Meest in het oog springt het duel tussen Te Werve (17-16) en SVC’08 (18-18), dat zaterdagmiddag in Rijswijk wordt afgewerkt. Huib van Oostrom Soede versus Jeffrey Frijters (foto). De verliezer van deze belangrijke wedstrijd kan zich zo goed als zeker gaan opmaken voor nacompetieduels. Aan het Julialaantje in Rijswijk zullen de messen geslepen zijn voor een spannende en wellicht ‘hete’ wedstrijd. De belangen zijn groot. Wie gaat daar het best mee om?

Spanning

Ook in Lisserbroek staat een soortgelijk duel op het programma. Kagia (19-19) versus Soccer Boys (19-16). Maar we zijn er nog niet. RCL speelt thuis tegen DoCoS (18-20). U ziet het, duels die allemaal ergens om gaan, die de spanning in 2C alleen maar verhogen. Tot slot wordt ook nog het duel tussen Van Nispen en HVC’10 gespeeld. Vitesse Delft, de ploeg van Ronald Hes, is dit weekend vrij.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder