Warming-up zondag 2D: Wippolder kan bij zege HVV naderen tot op één punt

De tweede klasse D op zondag doet een beetje denken aan de tweede klasse C op zaterdag. Twee kanshebbers op de titel en onderin meerdere ploegen in de stress voor degradatie of nacompetitie. Ook hier werken de ploegen naar een (anti)climax toe.

Tekst: Hans Kulk

De titelstrijd in 2D gaat tussen HVV (19-47) en Wippolder (18-43), zoveel is inmiddels duidelijk. André Wetzel versus Mark Moen (foto). Twee aansprekende namen. Maar wie wordt er over een aantal weken op de schouders genomen? Dát is de ultieme vraag. Komend weekend kan Wippolder de ‘Kroonleeuwen’ tot op één punt naderen als er bij Full Speed wordt gewonnen. HVV is namelijk vrij van competitieverplichtingen. Het kan zo maar zo zijn, dat de selectie van André Wetzel op sportpark Kerkpolder aanwezig is om de verrichtingen van hun concurrent live te aanschouwen.

Degradatieduel

Aan de Jan van Beersstraat staat het ‘degradatieduel’ tussen Laakkwartier (19-17) en HMSH (19-17) op het programma. De belangen zijn overduidelijk. De verliezer van het duel moet vrezen voor nacompetitie of wellicht zelfs directe degradatie naar de derde klasse (ook als men overstapt naar het zaterdagvoetbal). Nog slechter staan FC IJsselmonde en Meeuwenplaat (beide hebben dertien punten uit achttien duels) ervoor. Zij spelen dit weekend tegen RKDEO (FC IJsselmonde) en Wilhelmus (Meeuwenplaat). COAL (18-18) ontvangt Concordia. Het laatste duel in 2D gaat tussen Antibarbari en VFC.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder