Warming-up zondag Hoofdklasse: Mark Schuur: ,,Winnen is wat de groep wil”

De wedstrijdbenadering voor de selectie van Mark Schuur (foto) zal voor de uitbeurt in Purmerend bij Purmersteijn, zijn zoals voor iedere wedstrijd dit seizoen. Uitgaan van de spelers die er zijn, op basis van videoanalyses kijken waar de mogelijkheden liggen bij de komende tegenstander en daar de training en wedstrijdbespreking op afstemmen.

Tekst: Ron Fruining

Toch zal het anders voelen nu TOGB alleen koploper is in de Hoofdklasse A. De stand op de ranglijst waar TOGB door de misstappen van Be Quick, verlies met 1-2 van SJC en Hoogeveen, 1-4 nederlaag tegen Alphense Boys, was voor veel supporters een fotomoment. Als je als koploper aan een wedstrijd begint, weet je dat je de te kloppen ploeg bent. De concentratie zal er daarom komende zondag vanaf het eerste fluitsignaal moeten zijn.

Programma

Met nog vijf wedstrijden te spelen, staan er in deze competitieronde mooie duels geprogrammeerd. Naast Purmersteijn – TOGB staat de topper tussen de nummer drie SJC en nummer twee Hoogeveen, HBS – De Zouaven en RKAVV – Be Quick 1887 op het menu. Het programma voorspelt een mooie sportzondag.

Terugblik

De 1-0 zege op HBS, waar ruim 1.000 toeschouwers getuige van waren, was de tiende winst voor TOGB. Naast de gewone toeschouwers, staan er inmiddels wekelijks scouts van verschillende BVO’s uit het gehele land tussen het publiek op zoek naar talent. Als opleidingsinstituut weet je dat er spelers die er bovenuit steken, benaderd zullen worden. Een enorm compliment voor de jeugdopleiding. Inmiddels is bekend dat er nu ook weer een talent aan gaat sluiten bij samenwerkingspartner Sparta. Sitor Sla zal komend seizoen de kleuren van Sparta verdedigen in het team van jong Sparta en dat is een felicitatie waard.

Taaie opponent

Purmersteijn, de tegenstander van TOGB komende zondag, mag dan afgelopen zondag verloren hebben op bezoek bij VOC, 5-1, maar op eigen veld zijn de Noord-Hollanders al ongeslagen sinds half oktober 2021. Bovendien heeft Purmersteijn de minste thuis en uit nederlagen, slechts vier, in de Hoofdklasse A dit seizoen. Makkelijk zal het niet worden voor TOGB, dat weet dat het op het Hoge Land in de heenwedstrijd slechts 1-0 werd voor de geel-zwarten.

Betrokkenheid

Afgelopen zondag na het gewonnen duel tegen HBS, 1-0, was Mark Schuur zoals gewoonlijk duidelijk. Hij was al bezig met de verbeterpunten die hij had gezien in de topper. De gedrevenheid bij iedereen die bij de selectie betrokken is, is groot. Schuur: ,,Iedereen heeft zijn rol en dan weet je dat je als technische staf alleen maar met voetbaltechnische zaken bezig hoeft te zijn.” Op de vraag of er al gedacht wordt aan een eventuele promotie of kampioenschap is de oefenmeester helder. ,,Winnen dat is wat de groep wil en daar doen ze heel veel voor. De betrokkenheid van iedereen is er en dat is makkelijk werken. Een groot compliment aan mijn spelers die ik teleur moet stellen, omdat zij niet in de basis kunnen starten. Zij weten dat wij keuzes maken en maken het ons daarbij heel moeilijk. Wij hoeven die gasten echt niet te motiveren. Dat doet de groep zelf, door elkaar scherp te houden, te corrigeren en te coachen.”

Steun supporters

TOGB wordt overal gevolgd door haar supporters. Voor komende zondag is er een speciale supportersbus geregeld. De “partybus” vertrekt om 12.00 uur vanaf sportpark Het Hoge Land richting Purmerend.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

Lees verder