Oranje-speelsters Onder 17 jaar onderuit in kraker tegen Duitsland

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft in de tweede groepswedstrijd van het EK in Bosnië-Herzegovina met 2-0 verloren. Oranje kwam op achterstand door een eigen doelpunt van Danique Tolhoek. Paulina Platner verdubbelde de Duitse score.

In het Oranje-team was Quinty Dupon (foto), speelster van ADO Den Haag, de gehele wedstrijd actief. Vanwege een schorsing moest zij het eerste duel tegen Bosnië en Herzegovina aan zich voorbij laten gaan.

Oranje won dat eerste duel op het EK in Bosnië-Herzegovina met 8-0 van het gastland. Het team van coach Thomas Oostendorp maakt nog altijd kans op de halve finale. Op maandagmiddag (9 mei) om 14.00 uur speelt Oranje onder 17 de laatste groepswedstrijd. Denemarken, dat ook drie punten na twee wedstrijden heeft, is dan de tegenstander.

Opstelling

De opstelling van Oranje Onder 17 tegen Duitsland was als volgt: Femke Liefting (K) (VV Alkmaar), Daliyah de Klonia (Ajax), Djoeke de Ridder (Ajax), Isa Kardinaal © (Ajax), Emma Frijns (PSV),) Sterre Kroezen (FC Twente), Kealyn Thomas (PSV), Quinty Dupon (ADO Den Haag), Danique Tolhoek (Ajax), Hanna Huizenga (SC Heerenveen), Fieke Kroese (FC Twente).

Wissels: ‘46 Robine Lacroix (PSV), ‘54 Lotte Keukelaar (Ajax), ’75 Veerle Buurman (SC Bemmel), ’88 Aniek Janssen (RKHVV), ’88 Maud Rutgers (Be Quick 1887).

EK 2022 in Bosnië-Herzegovina

Aan het EK 2022 voor speelsters onder de 17 jaar doen in totaal acht landen mee. De groepswedstrijden worden gespeeld op 3, 6 en 9 mei. De halve finale is op 12 mei en de EK-finale staat voor 15 mei op de planning. Ook staat er tijdens dit toernooi een WK-ticket op het spel voor de beste drie landen tijdens het EK. Om deze reden wordt er op 15 mei ook een play-off gespeeld voor plaatsing voor het WK 2022 in India (11 tot en met 30 oktober 2022).

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder