Joshua Zirkzee op huurbasis van FC Bayern München naar Parma Calcio

Joshua Zirkzee (foto), die een deel van zijn jeugdopleiding genoot bij ADO Den Haag, is door FC Bayern München tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Italiaanse topclub Parma Calcio.

De Jeugdinternational van Oranje kwam tot nu toe zeventien keer uit voor het eerste elftal van de Duitse recordkampioen, waarin hij vier keer scoorde. Voor het reserveteam van Bayern kwam hij 32 keer in actie en scoorde zes doelpunten.

Speelminuten

Bestuurslid sport Hasan Salihamidžić op de clubsite: ,,Joshua heeft een enorme stap gezet dankzij de manier waarop hij met ons is meegegaan. Hij maakte deel uit van het team dat de Champions League won in Lissabon. Het is nu belangrijk voor hem om meer speeltijd te krijgen op het hoogste niveau. We zijn ervan overtuigd dat hij Parma verder kan helpen.”

Loopbaan

Zirkzee stapte van de jeugdopleiding van ADO Den Haag over naar die van Feyenoord op Varkenoord. In de zomer van 2017 stapte hij over van Feyenoord naar FC Bayern München. De 19-jarige aanvaller doorliep de jeugdopleiding van FC Bayern, waarna hij in december 2019 zijn profdebuut maakte. Parma Calcio heeft een optie tot koop.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Parma Calcio)

Lees verder