Warming-up zaterdag 2C: Spanning tussen UVS en DSO loopt op aan kop

De spanning in de tweede klasse C is helemaal terug. Omdat UVS verloor van Berkel (3-0) en DSO ruim won van Westlandia (6-2) heeft de ploeg van Bert de Best (foto) nog maar twee verliespunten meer dan de Leidenaren. Aanstaande zaterdag is op sportpark Kikkerpolder UVS tegen DSO.

Tekst: Hans Kulk

Eerst wordt er vanavond nog een complete competitieronde in de tweede klasse C afgewerkt. Beide kampioenskandidaten spelen dan een thuisduel. UVS (20-51) krijgt nummer drie Vitesse Delft op bezoek, terwijl DSO (19-46) op sportpark Bentwoud Berkel ontvangt. De grote vraag is nu wie er na vanavond het beste voorstaat. Krijgen we een slot van de competitie die niemand meer had verwacht? Het zou best eens kunnen. Wie houdt de zenuwen het meest in bedwang?

Onderkant

Ook aan de onderkant van de ranglijst is, met uitzondering van Van Nispen, nog alles mogelijk. SVC’08 (19-21), dat zaterdagmiddag met (uiteindelijk) acht man van het teleurstellende Te Werve (0-1 – red.) won, kan wat makkelijker ademhalen als dinsdagavond op het Oostersportpark óók van Kagia (20-22) wordt gewonnen. Voor Te Werve is het één voor twaalf. De ploeg van Huib van Oostrom Soede moet van rode lantaarndrager Van Nispen winnen om zicht te blijven houden op directe handhaving. Bij winst houdt het Soccer Boys, dat zaterdag pas weer speelt, onder zich. De overige duels vanavond in 2C zijn HVC’10 versus RCL en DoCoS tegen Westlandia.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder