Oranje-speelsters onder 17 naar halve finale EK 2022

Het Oranje-team voor speelsters O17 gaat naar de halve finale van het EK 2022. De ploeg van Thomas Oostendorp had in Bosnië en Herzegovina aan een gelijkspel tegen Denemarken O17 genoeg.

Het Nederlands elftal O17 plaatste zich door het 1-1 gelijke spel samen met groepswinnaar Duitsland voor de halve finale. In het duel tegen Denemarken viel ADO Den haag-speelster Quinty Dupon (foto) in de 65e minuut in voor Robine Lacroix. Zes minuten na haar invalbeurt liep Dupon tegen een gele kaart aan van scheidsrechter Michalina Diakow uit Polen. De Nederlandse treffer kwam van Daliyah de Klonia.

Spanje

Oranje won het eerste duel op het EK met 8-0 van gastland Bosnië-Herzegovina en werd daarna met 2-0 verslagen door Duitsland. De halve finale van het EK 2022 wordt gespeeld op donderdag 12 mei om 20.00 uur. De tegenstander van het team van KNVB-coach Thomas Oostendorp is Spanje.

Line-up

Met Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje kennen de halve finales een schitterende line-up. Oostendorp beschouwt Spanje als de ploeg die ‘het verst is van de vier’. ,,Maar in deze fase van het toernooi kan er van alles gebeuren. Wij zijn veel en veel sterker dan Denemarken, maar uiteindelijk speel je slechts gelijk. Dat is voetbal op een eindtoernooi”, liet hij weten aan OnsOranje.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder