Oud-jeugdspeler ADO Den Haag op weg naar plaats in selectie van België

Pascal Struijk (foto) gaat mogelijk een interlandloopbaan tegemoet in België. Hij is in Deurne geboren, als kind van Nederlandse ouders. Bondscoach Roberto Martinez wil Struijk graag bij zijn selectie inlijven. De verdediger van Leeds United heeft, volgens VI, inmiddels een Belgisch paspoort aangevraagd.

Struijk, 21 jaar nu, verhuisde destijds met zijn ouders naar Voorburg, waarna hij – via een kort verblijf bij SEV – werd opgenomen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Vanaf de Aftrap verkaste hij naar de Toekomst, de jeugdopleiding van Ajax. Na Ajax kwam hij terecht bij de jeugd van Leeds United.

Debuut

Vorig seizoen maakte hij zijn debuut bij Leeds United in de hoofdmacht, dat promoveerde naar het hoogste niveau, de Premier League. Tot nu toe kwam Struijk al in elf duels uit in het eerste team van Leeds. Coach Martinez van de Rode Duivels ziet mogelijkheden in Pascal Struijk en mogelijk neemt hij hem al op in de selectie die in maart drie WK-kwalificatieduels speelt. Maar dan moet Struijk op dat moment wel over een Belgisch paspoort beschikken. In Nederland kwam hij uit in het nationale jeugdteam Onder 17.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder