Zaterdag 2C: HVC’10 lijdt weer onder ‘grensrechtersvirus’

De wedstrijd HVC’10 – RCL uit Leiderdorp werd mogelijk beslist door weer een ‘opzettelijke’ foutieve beoordeling van een assistent-scheidsrechter.

Tekst: Cees van der Pol

Twee minuten na rust werd Jorno Reurink vrij aangespeeld en terwijl hij de bal schitterend over de uitgelopen RCL-doelman lobde, had de Naaldwijkse scheidsrechter Marcel van Ekelenburg (foto) al gefloten. Er was geen sprake van buitenspel en de scheids zag dat bij nader inzien ook wel. De 1-0 voorsprong die nu werd weggewuifd – en gefloten – had mogelijk een andere wedstrijd tot gevolg gehad.

Woedend

Jorno Reurink was woedend en liet dat ook goed merken. In het kwartier erna pakte RCL een 0-2 voorsprong door doelpunten van Tommy Sinteur en Jake van Heusden, die beiden deel uitmaakten van een flitsende voorhoede.  En de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de score veel hoger had kunnen worden als de Hoekse doelman  Rowdy Janssen niet in zo’n  uitstekende vorm had verkeerd. Hij pakte schitterend prima schoten van de Leiderdorpers, liep gedurfd uit en was met afstand de beste speler op het kunstgrasveld.

‘Goedmakertje’

Dat HVC’10 na een ‘goedmakertje’ van Van Ekelenburg nog op 2-1 kwam door Kay van den Bos, maakte het nog even spannend. Zeker omdat trainer Van Heek zijn beste man Jake van Heusden eraf haalde. Waarom was onduidelijk, want mede daardoor kwam HVC’10 nog terug in de wedstrijd. Ach de mensen die in het veld stonden, deden hun stinkende best. Maar hoe is het mogelijk dat de KNVB een programma plant, waarbij om 20.00 uur het eerste, het tweede en de JO19-1 allemaal gelijktijdig spelen. Er zaten nauwelijks wisselspelers op de bank.

Slotfase

In de slotfase, waarin alles openlag, miste RCL-spits Sieb Rutgers enorme kansen. Maar evengoed kun je stellen dat opnieuw Rowdy Janssen liet zien dat hij de denkbeeldige champagne als ‘man of the match’ in ontvangst kon nemen.

Jorno Reurink over zijn onterechte afgekeurde goal: ,,Met dit soort assistenten verlies je alle plezier in voetbal. Het is dit jaar bar en boos.”