Warming-up zaterdag 2C: Topper tussen UVS en DSO in Leiden

Na de midweekse duels in de tweede klasse C is er bovenin niets gewijzigd. UVS is nog altijd koploper (21-54), gevolgd door nog slechts één concurrent, DSO (20-49). Zaterdag staat op sportpark Kikkerpolder in Leiden de clash tussen beide teams op het programma.

Tekst: Hans Kulk

Wat gaat het worden in Leiden? Neemt UVS een voorschot op de titel in 2C of brengt DSO de spanning volledig terug? De ploeg van Bert de Best (foto) is licht in het voordeel. Waarom? De Zoetermeerders zijn inmiddels al negen duels zonder puntverlies en willen bij de Leidenaren de tiende overwinning op rij binnenslepen. Pikant detail, de thuisclub is dit seizoen op sportpark Kikkerpolder nog ongeslagen. Tien duels, dertig punten. Wie kan de spanning het beste aan? Wie brengt het beste in zichzelf naar boven? Leiden is zaterdag ontzet, maar wie viert er om kwart over vier een feestje?

Cruciaal

Ook in de onderste regionen valt er nog genoeg te beleven. Voor Van Nispen is het inmiddels te laat, maar ook Soccer Boys, Te Werve, SVC’08, Kagia, Berkel en DoCoS kunnen nog niet opgelucht ademhalen. Voor al deze ploegen dreigt de nacompetitie. Soccer Boys (20-16) neemt het op tegen het zwalkende HVC’10, dat binnenkort ook nog het duel tegen Te Werve moet uitspelen.

De Rijswijkers (19-19) gaan in Lisserbroek de strijd aan met Kagia (21-23). Een cruciaal duel voor Huib van Oostrom Soede en consorten. Verlies brengt ze in een heel lastig parket. SVC’08 (20-22) moet in Leiden van DoCoS (20-26) zien te winnen, maar dat wordt voor de ploeg van Jeffrey Frijters een hele lastige opgave. Berkel (20-24) treft in Delft de mannen van Ronald Hes, Vitesse Delft. Het laatste duel in 2C is Westlandia tegen degradant Van Nispen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder