KNVB vervroegt in overleg eredivisieduels op zaterdag

De eredivisiewedstrijden FC Emmen – AZ, sc Heerenveen – Vitesse en PEC Zwolle – RKC Waalwijk van zaterdag 6 februari worden vanwege de verwachte winterse weersomstandigheden verplaatst naar een vroeger tijdstip op die dag.

Er wordt voor komend weekend langdurig en veel sneeuw verwacht met kans op ijzel in het zuiden. Ondanks dat er zonder publiek wordt gespeeld, wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen.

Om die reden is in overleg met de clubs en ESPN besloten om de wedstrijden FC Emmen – AZ te vervroegen naar 14.00 uur, sc Heerenveen – Vitesse naar 16.30 uur en PEC Zwolle – RKC Waalwijk naar 14.00 uur.

Blijven

De wedstrijd PSV – FC Twente (16.30 uur) blijft, net als de twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie (FC Den Bosch – de Graafschap om 14.00 uur en MVV – NEC om 16.30 uur), staan op het oorspronkelijk vastgestelde tijdstip. Over de betaald voetbalwedstrijden van zondag 7 februari wordt zaterdag meer duidelijkheid gegeven.

Trainer Ruud brood van ADO Den Haag liet vrijdag tijdens de persconferentie in het Cars Jeans Stadion nog weten, dat hij hoopt dat de wedstrijd van zijn ploeg uit tegen Willem II wel doorgaat. Dat duel staat oor zondag om 14.30 uur op de rol.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder