Jack’s League: Excelsior Maassluis kansloos op Het Kasteel

Excelsior Maassluis kon zaterdagmiddag geen potten breken in Rotterdam. Het duel met Jong Sparta, dat om 12.00 uur begon, werd kansloos door de ploeg van trainer Dogan Corneille (foto) verloren: 3-0. Volgende week spelen de ‘Tricolores’ thuis tegen Katwijk, dat bij winst kampioen is van de Tweede Divisie.

Tekst: Hans Kulk

Het seizoen kabbelt voor Excelsior Maassluis naar het einde. Er valt niets meer te winnen en niets meer te verliezen. En dan moet je op zaterdagmiddag om 12.00 (!) uur aantreden op Het Kasteel voor het duel tegen Jong Sparta.

Of het vroege tijdstip iets te maken had met de verrichtingen van de ploeg uit Maassluis, zullen we nooit weten, maar het eerste half uur kwamen de bezoekers nauwelijks in het spel voor. Jong Sparta was beter, maar kwam de eerste helft ook niet verder dan een schot op de lat.

Overtuiging

Na rust stonden de ‘Tricolores’ binnen zes minuten op een 2-0 achterstand. Voor de thuisclub nam Pepijn Doesburg beide treffers voor zijn rekening. Betekende dit het begin van een offensief van Corneille en consorten? Men wilde wel maar de overtuiging ontbrak. Het werd zelfs nog 3-0 voor de jeugdige Rotterdammers, die nu op een prachtige vierde plek in de Tweede Divisie bivakkeren. Excelsior Maassluis is terug te vinden op de elfde plek.

Volgende week speelt de ploeg van Dogan Corneille aan de Lavendelstraat tegen de aanstaande kampioen Katwijk, dat met nog vier duels te gaan tien punten voorsprong heeft op HHC Hardenberg. Het zou zomaar kunnen dat er een feestje wordt gevierd op het veld van Excelsior Maassluis, maar dan wel door de oranjehemden uit Katwijk.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder