Zaterdag 1A: VELO ruim langs kampioen WV-HEDW

||||||||

Na de doordeweekse afgang tegen sv Nootdorp heeft trainer Kevin van der Geest de nodige indringende gesprekken moeten voeren om de neuzen weer in de juiste richting te krijgen. Blijkbaar heeft het geholpen, want de overtuigende kampioen WV-HEDW werd met een 3-0 nederlaag teruggestuurd naar Amsterdam.

Tekst: Louis de Letter          |      Foto’s: Alex Pronk

De gemeente had het veld ook nog een extra beurt gegeven en de vele bloemetjes gaven deze overwinning een extra glans. Een mooie dag voor VELO, want in de ochtenduren was VELO 2 met een klinkende 7-2 zege op de reserves van Excelsior Maassluis met grote voorsprong kampioen geworden.

Bank

VELO, met Dion van Wijk in het doel voor Deniz Pamuk en Sergi Roeleveld startend op de bank, begon gretig aan deze wedstrijd, maar in het eerste half uur ontstonden er aan beide kanten nog geen echte doelrijpe kansen. In de 34e minuut een doorbraak van VELO aan de rechterkant, maar Ricky van Mierlo zag zijn inzet voorlangs gaan. Enkele minuten later een kans voor Roderick Meinema, maar ook bij hem stond het vizier niet op scherp. Op slag van rust nog een doelkans voor VELO via Lars de Jong, maar de Amsterdamse doelman wist met een redding zijn doel schoon te houden. Rick Das was inmiddels in het veld gekomen als vervanger voor de geblesseerd uitgevallen Ramon Ripson.

In de tweede helft wederom een fel VELO met een doelpoging van Rick Das zonder succes. Ook WV-HEDW zocht de aanval, maar doelman Dion van Wijk wist met een fraaie redding een achterstand te voorkomen. Het spel ging over en weer en in de 53e minuut was het Ricky van Mierlo die VELO op voorsprong zette, na een voorzet van Lars de Jong: 1-0. Een minuut later was de stand bijna weer gelijk, maar de inzet van WV-HEDW belandde op de paal.

Trainer Kevin van der Geest paste enkele wissels toe met Sergi Roeleveld voor Lars de Jong, Reinier Maartense voor Benjamin el Amrani en Abel Dries voor Roderick Meinema. Het duurde tot tien minuten voor tijd voordat Sergi Roeleveld zijn stempel op deze wedstrijd drukte. Een mooie vrije trap van ruim twintig meter werd door hem fraai ingeschoten: 2-0. Enkele minuten later was Sergi Roeleveld, gekozen tot Man of the Match, weer de gevierde man toen hij een afgekaatste voorzet van Reinier Maartense wist op te pakken en met zijn schot de WV-HEDW-doelman wederom wist te passeren: 3-0.

Met deze ruime voorsprong kwam in de slotfase van de wedstrijd de overwinning niet meer in gevaar en konden na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Waveren de drie verdiende punten worden bijgeschreven.

Komende zaterdag speelt VELO uit bij Forum Sport waartegen thuis met 3-3 gelijk werd gespeeld.  Beide teams hebben 31 punten en kunnen in de resterende drie wedstrijden nog wel een paar puntjes gebruiken om definitief veilig te geraken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder