VVON Award 20212-2022 gaat in West II naar Dogan Corneille (Excelsior M)

Na een seizoen zonder verkiezing, was het nu gelukkig wel weer mogelijk om in elk van de zes districten van de KNVB trainers te nomineren voor de VVON-verkiezing van ‘beste trainer in het amateurvoetbal’.

Vorig jaar was het de coronapandemie – waarin slechts een beperkt aantal wedstrijden kon worden gespeeld – die roet in het eten gooide. Maar dit seizoen kon er gelukkig wel een volledige competitie worden afgewerkt.

Digitaal

Voor het eerst konden VVON-leden digitaal hun stem uitbrengen op één van de drie genomineerde trainers in hun district. Bijna 30% van alle VVON leden hebben dit ook daadwerkelijk gedaan. En dit is voor de VVON een zeer mooie ‘opkomst’. Het was in elk district ook een spannende race zo bleek toen de stemmen werden geteld. De verschillen waren klein, soms zeer klein.

Winnaars

Maar uiteindelijk kan er maar één trainer in elk district de winnaar zijn. Het mooie aan deze verkiezing is dat de winnaars zijn gekozen door hun collega trainers. Dit geeft nog extra glans aan deze VVON Awards. In het district West II – waar de regio Haaglanden onder valt – is de prijs gegaan naar Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille (foto).

De winnaars van een VVON Award zijn:
District Noord: Karlo Meppelink – vv VKW – 1e klasse (Zo)
District Oost: Ton Kosterman – sv Juliana ’31 – Hoofdklasse (Zo)
District West 1: Gertjan Tamerus – Koninklijke HFC – 2e Divisie
District West 2: Dogan Corneille – Excelsior Maassluis – 2e Divisie
District Zuid 1: Jurriaan van Poelje – vv Baronie – Hoofdklasse (Zo)
District Zuid 2: Frans Koenen – sv Venray – 1e klasse (Zo)

De uitreiking van de Awards is gepland voorafgaand aan een thuiswedstrijd van het betrokken elftal van de Award-winnaar. De bedoeling is dit te plannen in de periode van 21 mei tot en met 6 juni.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder