Dion Malone vertrekt op eigen initiatief bij NAC Breda

De periode voor voormalig ADO Den Haag-speler Dion Malone zit erop bij NAC in Breda. ,,Als ik heel eerlijk ben, voel ik mij niet 100 procent op mijn plek. Dat heeft met heel veel dingen te maken. Dat zal ik ook intern bespreken”, zegt hij in een gesprek met dagblad BN De Stem.

,,Ik heb hier twee loodzware seizoenen meegemaakt. De zwaarste uit mijn carrière.” Malone – op de foto in duel met Sem Steijn – voelt zich niet gewaardeerd in Breda en noemt als voorbeeld ook een incident over het doelpunt Sem Steijn. ,,Ik ben goed met Sem. Dat de achterban hem niet mag, begrijp ik. Ik snap wat er is gebeurd. Maar mag ik daarom niet een foto van hem liken op zijn Instagram? Vervolgens krijg ik berichten als: Je moet je schamen. Dat wij hebben verloren van ADO vind ik erg rot. Maar persoonlijk ben ik blij voor Sem. Ik ben bevriend met Sem. Punt.”

Chaos

Over het afgelopen seizoen bij de Bredase Keuken Kampioen Divisionist zegt Malone: ,,Het was een grote chaos. De nasleep van wat in de zomer is gebeurd”. De verdediger doelt daarmee ook op het tumultueuze vertrek van trainer Maurice Steijn in juni vorig jaar. ,,Je begint met een achterstand aan het seizoen. Uiteindelijk wordt Edwin de Graaf de nieuwe trainer. Zijn eerste klus als hoofdcoach. Wat ik zeg: Het is een grote chaos gebleken. Voor de club en de mensen die de club liefhebben, hoop ik echt dat er verandering komt.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder