Warming-up zaterdag 1A: Belangrijk weekend voor regioclubs

Voor diverse regioclubs staat een belangrijk weekend voor de deur. Het betreft punten pakken om degradatie te ontlopen en om een plek in de nacompetitie af te dwingen.

Tekst: Ton Beije

Die Haghe staat voorlaatste en speelt op Ockenburgh tegen Monnickendam, dat op dit moment zes punten meer heeft dan Die Haghe. De formatie van Wim de Jong (foto) kan dat gat terugbrengen tot drie punten en dan zijn er nog twee duels te gaan. Vlak boven Die Haghe (één punt meer) staat Zwaluwen’30, dat thuis speelt tegen ZOB (vier punten meer dan Die Haghe). Spanning dus volop in de onderste regionen.

Nacompetitie

sv Nootdorp gaat op bezoek bij BOL. Weet de formatie van trainer Marco Jalink daar de volle buit weg te halen (BOL won vorig weekend knap met 3-5 bij Valken’68), dan is sv Nootdorp zeker van plek drie en mag het dus gaan deelnemen aan de nacompetitie.

VELO gaat op bezoek bij Forum Sport en doet nog mee in de strijd om de derde periode. Dat geldt ook voor Voorschoten’97, de nummer twee, dat een visite afsteekt bij hekkensluiter AFC in Amsterdam. sv Honselersdijk zou op de Strijphorst goede zaken doen als het de volle buiten binnenhaalt tegen Valken’68. De derde periode lonkt dan voor het team van trainer André Lourens.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder