Warming-up Hoofdklasse (za): FC ’s-Gravenzande wil eens winnen van Feyenoord

FC ’s-Gravenzande is bezig aan een goed seizoen. Met nog drie wedstrijden te gaan staan de mannen van Richard Middelkoop (foto) netjes op plek vijf. Zaterdagmiddag wacht voor de Westlanders een thuiswedstrijd tegen nummer vier Feyenoord. Nog nooit wonnen de Westlanders van de ploeg uit Rotterdam.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande speelde vorige week 1-1 tegen Spijkenisse. Voor FC ’s-Gravenzande staat er de laatste drie wedstrijden niet veel meer op het spel. Het neemt momenteel een keurige vijfde positie in op de ranglijst, die plaats behouden, of mogelijk nog over SC Feyenoord heen gaan lijkt het hoogst haalbare, maar je weet het nooit. De Westlanders spelen ook nog tegen Smitshoek en DHSC.

Clubhistorie

Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande bezoek van nummer vier sc Feyenoord. De vereniging sc Feyenoord, soms ook Feyenoord AV genoemd, ontstond in 1978 uit een splitsing tussen BVO Stichting Feyenoord (de profafdeling) en de amateurtak van de vereniging, waarna het verder ging als amateurvoetbalclub. Het standaardelftal startte in de vierde klasse, werkte zich op en promoveerde in 1995 naar de Hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau, waarin het in 1996 meteen kampioen werd in de zondag Hoofdklasse A. In 2000 degradeerde de club naar de eerste klasse, maar keerde in 2009 weer terug in de Hoofdklasse

Overstap

De club miste het seizoen erop de promotie naar de nieuwgevormde Topklasse. Het jaar daarop plaatste de club zich als periodekampioen voor play-offs voor de nacompetitie richting de Topklasse. Hierin werd Feyenoord uitgeschakeld door FC Hilversum. Na het seizoen 2012-2013 werd de overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal gemaakt. Daar werden de Rotterdammers in vijf jaar tijd maar liefst vier keer kampioen. Vorige seizoen speelden beide ploegen vanwege corona niet tegen elkaar. Eind november verloren de Westlanders in Rotterdam met 3-1.

Recordaantal

De Westlanders hebben nog nooit gewonnen van Feyenoord. Trainer Richard Middelkoop zat deze week aan tafel bij Haaglanden Voetbal samen met Ron van Meerten. FC ’s-Gravenzande staat nu op 45 punten en dat is met drie wedstrijden te gaan al een recordaantal. Middelkoop gaf aan dat de start van de competitie wisselvallig was. Kwam ook omdat ze door corona weer in het ritme moesten komen. Na de winterstop hebben de Westlanders veel punten gepakt en veel gescoord. Van de dertien thuiswedstrijden won FC ’s-Gravenzande er maar liefst negen. De Westlanders spelen al jaren met een vaste groep jongens en vaak komen ze ook nog uit de eigen jeugd.

Scheidsrechter Raymond Meilink uit Almelo geeft zaterdag in ’s-Gravenzande om 14.30 uur het beginsignaal voor het competitietreffen. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen Smitshoek.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder