Warming-up Derde Divisie (zo): Degradatiezorgen nemen toe bij Westlandia

Westlandia leek een aantal weken geleden hard op weg naar degradatie uit de Derde Divisie, maar na drie zeges op rij is alles weer mogelijk. Helaas werd er vorige week verloren. Met nog vier wedstrijden te gaan is ontsnappen nog steeds mogelijk. Het gaat echter wel een lastig verhaal worden met drie wedstrijden tegen ploegen die in het linker rijtje staan.

Tekst: Willem Lenting

Aan de zegereeks van drie wedstrijden op rij is vorige week een einde gekomen voor Westlandia. De Naaldwijkers gingen met 3-2 onderuit op bezoek bij de mede laagvlieger. Jedsel Markes scoorde vanaf de stip namens de bezoekers, de aansluitingstreffer van Melvin Vissers kwam te laat. Westlandia moet nu zorgen – in de resterende vier wedstrijden – voldoende punten te verzamelen. Er wordt achter de schermen ook al gewerkt aan de selectie voor dat nieuwe seizoen. Inmiddels is al bekend dat spelers als Patrick Batist, Melvin Vissers, Can Memisoglu en Anwar Beeldstroo zullen vertrekken van De Hoge Bomen.

Rinus Michels

Zondagmiddag wacht de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam. De vereniging ontstond per 1 juli 1995 uit een fusie tussen J.O.S. (Jeugd Organisatie Sportclub; opgericht op 7 februari 1920 en ook de officiële oprichtingsdatum van JOS/Watergraafsmeer gebleven) en Watergraafsmeer (1 juli 1988). In Watergraafsmeer was via verschillende samenvoegingen een zestal oorspronkelijke verenigingen samengekomen. Dit waren Amstel (01-07-1905), T.D.O. (17-09-1915), T.I.W. (01-10-1921), Ontwaakt (14-11-1923), W.M.H.O. (23-06-1934), Nestor (okt 1918) en Rustenburg (okt 1918). Van deze clubs fuseerden WMHO (Wie Moed Houdt Overwint), TDO (Training doet Overwinnen) en Ontwaakt in 1976 tot W.T.O. In september 1921 fuseerden Nestor en Rustenburg tot RNC (Amsterdam) (Rustenburg Nestor Combinatie (Amsterdam)). In 1979 fuseerden TIW en Amstel (de club waarin RNC in 1925 was opgegaan) tot TIW/Amstel, waarna in 1988 de fusie tussen TIW/Amstel en WTO volgde. In 1960 begon Rinus Michels, later trainer van AFC Ajax en bondscoach, zijn trainersloopbaan bij J.O.S. Hij leidde tot 1964 de vereniging. De oud-Ajacied en Olympiër Jaap Knol was destijds de voorzitter van de club. Vroeger gold JOS wel als een soort opleidingsclub voor Ajax.

Joey Boom

JOS Watergraafsmeer was in november 2015 voor het laatst te gast in Naaldwijk. Westlandia won toen met 4-2. De Amsterdammers hadden al redelijk veilig kunnen zijn, maar verloren afgelopen zondag op eigen veld van UNA (1-3). Ook heeft het eerder dit seizoen, vanwege administratief gedoe, al twee punten in mindering gekregen. Daarom staat het slechts vier punten boven de P/D-plaatsen. Het gat met nummer zeventien Westlandia is, met nog vier wedstrijden te spelen zeven punten.

Sinds vorige week kan Cesco Agterberg géén beroep meer doen op doelman Bob van der Hoek, hij is vertrokken naar de VS. Daarom moest de trainer afgelopen zondag de 19-jarige Joey Boom (foto) bij DEM laten debuteren in de Derde Divisie. Joey Boom is in Naaldwijk bezig aan zijn laatste weken, want volgend seizoen staat hij onder de lat bij Lyra. Scheidsrechter Daan Schaper geeft zondag in Naaldwijk om twee uur het beginsignaal voor het competitietreffen.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder