Louis van Gaal over afgelasting eredivisieduels: ‘Onlogisch beleid’

De KNVB besloot zaterdag om alle voor zondag geplande wedstrijden in de eredivisie (en Keuken Kampioen Divisie) af te gelasten vanwege de voorspelde weersverwachting. Louis van Gaal (foto) had er bij het programma van Ziggo Sport het één en ander over te zeggen.

Van Gaal had het over ‘onlogisch beleid’ omdat alle Eredivisieduels vanwege de (verwachte) sneeuwval nu wél werden geannuleerd. Van Gaal liet weten, dat hij dat al eerder voorstelde, maar toen werd het genegeerd.

Vraagtekens

,,Wat ik onbegrijpelijk vind is dat ik dit in mijn tijd voorstelde en het niet werd gedaan. Toen was er nog publiek, nu niet”, aldus de voormalig bondscoach. Waarom Van Gaal dat beleid nu afkeurt roept vraagtekens op. Ten eerste blijkt het besluit van de KNVB niet voor niets te zijn geweest, kijkend naar de hoeveelheid sneeuw die gevallen is en het gevaar op de weg, ten tweede wordt nu dus wel uitgevoerd wat hij zelf destijds opperde.

Dak

Wellicht heeft Van Gaal wel een punt als het om het duel van Ajax gaat, thuis tegen FC Utrecht. Van Gaal: ,,Dat vind ik dan toch vreemd. Een wedstrijd die onder een dak plaatsvindt. Je kunt Ajax ook nog verlichten, want zij krijgen een periode waarin ze heel veel wedstrijden gaan spelen. Dus ik begrijp het niet. Ik vind het onlogisch beleid”, aldus Van Gaal.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder