Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande krijgt koekje van eigen deeg

||||||||||||

Tot nu is het FC ’s-Gravenzande niet gelukt in de vier gespeelde wedstrijden de afgelopen jaren tegen SC Feyenoord een punt over te houden. De laatste wedstrijd, op 28 november 2021, op een ijskoud sportcomplex Varkenoord, toen nog zonder publiek, maar wel rechtstreeks via facebook uitgezonden werd het een 3-1 nederlaag.

Tekst: Jan Hoogenraad        |       Foto’s: Pieter Vermeer

Voor FC ’s-Gravenzande staat er niet veel meer op het spel. Hoe anders is dit voor SC Feyenoord, dat nog in de race is voor de derde periodetitel, of mogelijk een vervangende. De Rotterdammers zullen er dus ’zeker voor gaan’, het competitieslot is zowel bovenin als onderin razend spannend met nog drie wedstrijdrondes te gaan.

Gezapig

Misschien een beetje een rare kop boven het verslag. In het afgelopen seizoen wist FC ’s-Gravenzande diverse malen in blessuretijd de wedstrijd te beslissen en heeft er een beetje patent op, maar nu gebeurde het juist andersom en besliste SC Feyenoord de wedstrijd in blessuretijd in haar voordeel. Maar als er een kans was voor de thuisploeg de eerste punt of punten binnen te halen, dan was dat wel in deze wedstrijd. Voor de Rotterdammers was er een eerste poging voor Junior Obiku, maar die schoot naast. Na een verdedigingsfout in de negende minuut konden twee Feyenoord-aanvallers richting het ’s-Gravenzandse doel lopen en was het Jeffrey Duijnstee die de stand op 0-1 bracht.

Tot aan de rust ging de wedstrijd gelijk op met wat mogelijkheden voor beide ploegen. Na een kwartier spelen zag Frank Broos zijn inzet door doelman Bradley van der Meer gestopt worden en aan de andere kant was Junior Obiku kansrijk, maar was het Jurrian Jouvenaar die goed ingreep. Na ruim een half uur spelen een prima voorzet van Frank Broos vanaf de rechterkant, Yuri Westhoff stond vrij voor het doel, maar kon de bal niet binnenkoppen. Voor SC Feyenoord nog een poging voor Khalid Rahli, maar met een knappe redding voorkwam doelman Jouvenaar een grotere achterstand. Op slag van rust nog een prima mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een uitstekende voorzet van Frank Broos kopte Twan van Meerten de bal recht in de handen van de Feyenoord-doelman.

Uitstekend

Wat er in de rust werd gezegd blijft meestal binnenskamers – of in dit geval de kleedkamer – maar er kwam een heel ander FC ’s-Gravenzande in het veld. Er werden tal van kansen gecreëerd, maar in de afwerking zat het niet mee. Na een prima aanval was het Yuri Westhoff, die op aangeven van Frank Broos de bal recht in de handen van de doelman kopte. Broos zelf had uit een voorzet van Twan van Meerten ook de kans de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Yuri Westhoff zag zijn schot, op aangeven van Twan van Meerten ook door de doelman van SC Feyenoord tot hoekschop verwerkt worden. Kortom, kans na kans voor de thuisploeg, maar het bleef allemaal zonder resultaat.

Na bijna een uur spelen was voor de Rotterdammers Rowendley Martijn dicht bij een grotere voorsprong, maar met een fraaie reflex tikte Jurrian Jouvenaar de bal over de lat. Hierna was het weer de thuisploeg die enkele prima mogelijkheden kreeg. Een schot van Patrick Triep vloog over de kruising, Sander Koeleman gaf goed voor, maar er kon niemand bijkomen om het af te maken en uit een voorzet van Twan van Meerten kopte Yuri Westhoff maar enkele centimeters naast. Een schot van Daan van Unen leek ook nog kansrijk, maar via de vuisten van doelman Bradley van der Meer werd de bal weggewerkt. En toen, eindelijk in de78e minuut kreeg de thuisploeg loon naar werken toen op aangeven van Rick Boers vanaf de rechterkant Patrick Triep de gelijkmaker binnen tikte: 1-1. Enkele minuten later werd er weer gescoord, maar vanwege buitenspel werd die treffer geannuleerd. Een schot in de 90e minuut van Patrick Triep werd door de Feyenoord-doelman gestopt, er zat te weinig venijn in. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar in de 92e minuut wist SC Feyenoord alsnog de volle winst binnen te halen toen Khalid Rahli raak schoot en de eindstand op 1-2 bepaalde.

Een zure en onverdiende nederlaag voor FC ’s-Gravenzande, daar was iedereen het na afloop wel over eens, maar het is ook wel eens andersom geweest dit seizoen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder