Oefenvoetbal: Team Curaçao buigt voor Ajax

Het seizoen is nu ook voor Ajax voorbij. De club vertoefde na de laatste competitiewedstrijd enkele dagen op Curaçao voor een oefentrip. De trip was voornamelijk naar aanleiding van sponsorverplichtingen. Ook werd vrijdag nog een duel gespeeld tegen Team Curaçao.

Ajax won die partij met 1-5. Curaçao nam nog wel na een klein half uur spelen de leiding via Juninho Bacuna, maar daarna kwam Ajax op stoom. Drie minuten na de 1-0, scoorde Mohammed Ihattaran de gelijkmaker. Nog voor rust zorgde Christian Rasmussen voor een 1-3 stand halverwege. Ook in het tweede bedrijf was Rasmussen met twee treffers op schot: 1-5. Ajax had al vroeg in de wedstrijd vrijwel het hele team gewijzigd en speelde na rust eigenlijk Jong Ajax.

In het Ergilio Hatostadion was voormalig ADO Den Haag-speler Gervane Kasteneer (foto) namens Team Curaçao nog dicht bij een treffer, maar zijn kopbal werd met een reflexbeweging gekeerd door Ajax-goalie Joey Gorter.