Van Gaal over arbiters: ,,Op straat vroeger mannetjes die niet mee konden voetballen”

Louis van Gaal (foto) liet al eerder weten, dat hij niet gelukkig is met scheidsrechters op de plaats van de VAR. Hij herhaalde dat in het programma van Ziggo Sport. Van Gaal ziet liever oud-spelers op de stoel van de VAR zitten.

Van Gaal: ,,Je moet het spelletje wel begrijpen. Daarom zeg ik dat je een scheidsrechter nooit moet laten beslissen.” Voor die functie van VAR is de scheidsrechter niet geschikt. Van Gaal legt uit: ,,Dat waren vroeger de mannetjes op straat die niet mee konden voetballen en die worden dan scheidsrechter. Dat klinkt hard, maar zo is het wel.”

Oud-spelers

Van Gaal had gehoopt dat dat met de komst van de VAR zou worden opgelost. Dat is echter niet het geval. Van Gaal weer: ,,Daar zijn ook nog steeds scheidsrechters. Ik heb al eerder verkondigd dat oud-spelers de VAR zouden moeten zijn. Die weten waarom een speler precies iets doet.”

De Haagse oud-betaald voetbalscheidsrechters Hagenaar Mario van der Ende en Dick Jol opperden eerder het idee om op de plaats van de VAR oud-scheidsrechters te zetten, mensen met een jarenlange ervaring als arbiter.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder