Warming-up zondag Derde Divisie: Degradatiezorgen nemen toe bij Westlandia

De wedstrijd van afgelopen zondag duurde voor Westlandia net een minuut te lang en daardoor werden er geen drie punten, maar slecht één punt gepakt. Met nog drie wedstrijden te gaan is ontsnappen nog steeds mogelijk. Het gaat wel een lastig verhaal worden met drie wedstrijden tegen ploegen die in het linker rijtje staan.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia heeft afgelopen zondag twee belangrijke punten laten liggen in de degradatiestrijd. Vooral de eerste helft speelden de Westlanders overtuigend en bouwden toen een 2-0 voorsprong op. In de tweede helft kwam de tegenstander uit Amsterdam terug tot 2-2. Daardoor houden beide ploegen een punt over aan het treffen. Westlandia blijft ondanks het ene punt hekkensluiter van de Derde Divisie. Er wordt achter de schermen ook al gewerkt aan de selectie voor dat nieuwe seizoen. Inmiddels is al bekend dat spelers als Patrick Batist, Melvin Vissers, Can Memisoglu en Anwar Beeldstroo zullen vertrekken van De Hoge Bomen.

Groot

Vanmiddag gaat Westlandia op bezoek bij USV Hercules In Utrecht. In de bestuursvergadering van 26 oktober 1889 werd besloten een voetbalafdeling op te richten en daarmee is Hercules één van de oudste voetbalclubs van Nederland. Hercules is tegenwoordig één van de grootste voetbalverenigingen in de regio Utrecht, met twintig seniorenteams, verdeeld over een zaterdag- en zondagafdeling en meer dan veertig jeugdteams. Verder heeft Hercules dankzij de in 1991 aangelegde sporthal de grootste zaalvoetbalafdeling van Nederland: rond de vijftig teams, zowel mannen als vrouwen. Het eerste zondagelftal komt vanaf het seizoen 2014-2015 uit op het één na hoogste amateurniveau, na het behalen van het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse C in het seizoen 2013-2014.

sv Honselersdijk

Trainer bij USV Hercules is sinds twee seizoenen René van der Kooij (foto). Van der Kooij werkte ook nog even als technisch coördinator bij sv Honselersdijk. Belangrijke speler bij Hercules is Tyrone Fonville. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen in Utrecht. De aanvaller is snel, technisch en bovendien een zeer goede afmaker. Eind augustus werd het 1-1 in Naaldwijk. Hercules was hard op weg om de nacompetitie voor promotie te halen. Door de meer dan verrassende resultaten van de teams uit het linke rijtje, was zelfs het kampioenschap weer in beeld. Des te harder kwam afgelopen zondag de 6-1 nederlaag bij OSS’20 aan bij de jonge Utrechtse ploeg. Trainer René van der Kooij sprak over de slechtste wedstrijd ooit onder zijn leiding.

Hoop

Scheidsrechter Sander De Brito Roque uit Woudrichem, geeft in Voordorp om twee uur het beginsignaal voor het competitietreffen. Zondagmiddag speelt Westlandia thuis tegen nummer zes Groene Ster en een week later de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen nummer tien HSC’21. Het verschil onderin is zeer klein en dat moet hoop geven voor de mannen uit Naaldwijk.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder