Onverwacht jeugdinterland op Juliana Sportpark in ‘s-Gravenzande

Op het complex van FC ‘s-Gravenzande zal op dinsdagavond 7 juni het EK-kwalificatieduel voor teams onder 19 jaar tussen Servië – Noorwegen gespeeld worden.

Begin juni vindt in ons land het EK-kwalificatietoernooi plaats, waaraan naast Servië en Noorwegen ook Nederland en Oekraïne deelnemen. De KNVB had voor dit toernooi de locaties van Feyenoord (amateurs) op Varkenoord in Rotterdam en ARC in Alphen aan den Rijn gepland.

Echter, op 7 juni speelt ARC mogelijk een nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de Derde Divisie. Dit is nog niet duidelijk, want het kan een uit- en thuiswedstrijd worden, maar ARC kan ook nog de titel voor zich opeisen en dan is zo’n nacompetitie niet meer noodzakelijk.

Ervaring

Toch kon de KNVB daarop niet wachten en heeft inmiddels FC ’s-Gravenzande gevraagd om deze wedstrijd voor haar rekening te nemen op het Juliana Sportpark. Voor de Westlandse club geen punt van discussie, het heeft er ervaring mee. ,,In minder dan twee weken tijd moeten we nu dus de hele organisatie voor een interland weer op poten zetten, maar we hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken, omdat we kunnen rekenen op een grote groep vrijwilligers”, laat een woordvoerder namens de club weten.

FC ’s-Gravenzande kreeg al eerder de organisatie van 29 interlands toebedeeld.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder